KORBELÁŘOVÁ, Irena and Rudolf ŽÁČEK. Oblasti realizace empirického výzkumu. Stručná kulturně-historická charakteristika (Areas of implementation of empirical research. Brief cultural and historical characteristics). In Jídlo není jenom „něco k jídlu“. Tradiční stravování a pokrmy jako součást regionální a národní identity ve vědomí a paměti současné společnosti. 1st ed. Opava: Slezská univerzita v Opavě. p. 55-78. ISBN 978-80-7510-428-1. 2020.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Oblasti realizace empirického výzkumu. Stručná kulturně-historická charakteristika
Name in Czech Oblasti realizace empirického výzkumu. Stručná kulturně-historická charakteristika
Name (in English) Areas of implementation of empirical research. Brief cultural and historical characteristics
Authors KORBELÁŘOVÁ, Irena and Rudolf ŽÁČEK.
Edition 1. vyd. Opava, Jídlo není jenom „něco k jídlu“. Tradiční stravování a pokrmy jako součást regionální a národní identity ve vědomí a paměti současné společnosti, p. 55-78, 24 pp. 2020.
Publisher Slezská univerzita v Opavě
Other information
Original language Czech
Type of outcome Chapter(s) of a specialized book
Field of Study 50404 Antropology, ethnology
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Publication form printed version "print"
WWW URL
Organization unit Faculty of Philosophy and Science in Opava
ISBN 978-80-7510-428-1
Keywords (in Czech) Jídlo; kulinární dědictví; empirický výzkum; Podkrkonoší; Slovácko; Hlučínsko; monografie
Keywords in English Food; culinary heritage; empirical research; Giant Montain; Moravian Slovakia; Hlučín Region; monograph
Tags International impact, Reviewed
Links DG18P02OVV067, research and development project.
Changed by Changed by: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Changed: 4/3/2021 10:38.
Abstract
Kapitola poskytuje charakteristiku kulturně-historických regionů, jídla a kulinárního dědictví v jejich vývoji na příkladu vybraných regionů Čech (Podkrkonoší), Moravy (Slovácko) a Slezska (Hlučínsko).
Abstract (in English)
The chapter provides a description of cultural and historical regions, food and culinary heritage in their development on the example of selected regions of Bohemia (Giant Montain), Moravia (Moravian Slovakia) and Silesia (Hlučín Region).
PrintDisplayed: 28/3/2024 12:12