KORBELÁŘOVÁ, Irena. "Druhý život" kulinárního dědictví Českého Slezska (The "Second Life" of the Culinary Heritage of Czech Silesia). In Lidia Przymuszała, Dorota Świtała-Trybek. Dziedzictwo kulinarne Śląska w nowych kontekstach interpretacyjnych. 1st ed. Opole: Uniwersytet Opolski, 2021, p. 141-156. ISBN 978-83-7395-915-6.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name "Druhý život" kulinárního dědictví Českého Slezska
Name in Czech "Druhý život" kulinárního dědictví Českého Slezska
Name (in English) The "Second Life" of the Culinary Heritage of Czech Silesia
Authors KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution).
Edition 1. vyd. Opole, Dziedzictwo kulinarne Śląska w nowych kontekstach interpretacyjnych, p. 141-156, 16 pp. 2021.
Publisher Uniwersytet Opolski
Other information
Original language Czech
Type of outcome Chapter(s) of a specialized book
Field of Study 60101 History
Country of publisher Poland
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Publication form printed version "print"
RIV identification code RIV/47813059:19240/21:A0000802
Organization unit Faculty of Philosophy and Science in Opava
ISBN 978-83-7395-915-6
Keywords (in Czech) České Slezsko; kulinární kultura; historická paměť; gastronomie; turismus
Keywords in English Czech Silesia; cuiinary culture; historical memory; gastronomy; tourism
Tags International impact, Reviewed
Links DG18P02OVV067, research and development project.
Changed by Changed by: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Changed: 27/12/2021 21:09.
Abstract
Text charakterizuje kulinární dědictví Českého Slezka, jeho dochování v pramenech, každodenním životě, individuální a kolektivní paměti a zjišťuje doklady jeho aplikace v současné gastronomii a cestovním ruchu.
Abstract (in English)
The text characterizes the culinary heritage of Czech Silesia, its preservation in sources, everyday life, individual and collective memory and finds evidence of its application in contemporary gastronomy and tourism.
PrintDisplayed: 4/5/2024 11:49