Detailed Information on Publication Record
2021
"Druhý život" kulinárního dědictví Českého Slezska
KORBELÁŘOVÁ, IrenaBasic information
Original name
"Druhý život" kulinárního dědictví Českého Slezska
Name in Czech
"Druhý život" kulinárního dědictví Českého Slezska
Name (in English)
The "Second Life" of the Culinary Heritage of Czech Silesia
Authors
KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution)
Edition
1. vyd. Opole, Dziedzictwo kulinarne Śląska w nowych kontekstach interpretacyjnych, p. 141-156, 16 pp. 2021
Publisher
Uniwersytet Opolski
Other information
Language
Czech
Type of outcome
Kapitola resp. kapitoly v odborné knize
Field of Study
60101 History
Country of publisher
Poland
Confidentiality degree
není předmětem státního či obchodního tajemství
Publication form
printed version "print"
RIV identification code
RIV/47813059:19240/21:A0000802
Organization unit
Faculty of Philosophy and Science in Opava
ISBN
978-83-7395-915-6
Keywords (in Czech)
České Slezsko; kulinární kultura; historická paměť; gastronomie; turismus
Keywords in English
Czech Silesia; cuiinary culture; historical memory; gastronomy; tourism
Tags
International impact, Reviewed
Links
DG18P02OVV067, research and development project.
Změněno: 27/12/2021 21:09, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.
V originále
Text charakterizuje kulinární dědictví Českého Slezka, jeho dochování v pramenech, každodenním životě, individuální a kolektivní paměti a zjišťuje doklady jeho aplikace v současné gastronomii a cestovním ruchu.
In English
The text characterizes the culinary heritage of Czech Silesia, its preservation in sources, everyday life, individual and collective memory and finds evidence of its application in contemporary gastronomy and tourism.