C 2021

"Druhý život" kulinárního dědictví Českého Slezska

KORBELÁŘOVÁ, Irena

Basic information

Original name

"Druhý život" kulinárního dědictví Českého Slezska

Name in Czech

"Druhý život" kulinárního dědictví Českého Slezska

Name (in English)

The "Second Life" of the Culinary Heritage of Czech Silesia

Authors

KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution)

Edition

1. vyd. Opole, Dziedzictwo kulinarne Śląska w nowych kontekstach interpretacyjnych, p. 141-156, 16 pp. 2021

Publisher

Uniwersytet Opolski

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Kapitola resp. kapitoly v odborné knize

Field of Study

60101 History

Country of publisher

Poland

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

Publication form

printed version "print"

RIV identification code

RIV/47813059:19240/21:A0000802

Organization unit

Faculty of Philosophy and Science in Opava

ISBN

978-83-7395-915-6

Keywords (in Czech)

České Slezsko; kulinární kultura; historická paměť; gastronomie; turismus

Keywords in English

Czech Silesia; cuiinary culture; historical memory; gastronomy; tourism

Tags

International impact, Reviewed

Links

DG18P02OVV067, research and development project.
Změněno: 27/12/2021 21:09, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.

Abstract

V originále

Text charakterizuje kulinární dědictví Českého Slezka, jeho dochování v pramenech, každodenním životě, individuální a kolektivní paměti a zjišťuje doklady jeho aplikace v současné gastronomii a cestovním ruchu.

In English

The text characterizes the culinary heritage of Czech Silesia, its preservation in sources, everyday life, individual and collective memory and finds evidence of its application in contemporary gastronomy and tourism.