KORBELÁŘOVÁ, Irena and Jana STUCHLÍKOVÁ. Česká kuchyně: národní, tradiční nebo typická? Mezi měšťanskými a lidovými tradicemi 19. a první poloviny 20. století (Czech cuisine: national, traditional or typical? Between the bourgeois and folk traditions of the 19th and the first half of the 20th century). 2021.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Česká kuchyně: národní, tradiční nebo typická? Mezi měšťanskými a lidovými tradicemi 19. a první poloviny 20. století
Name in Czech Česká kuchyně: národní, tradiční nebo typická? Mezi měšťanskými a lidovými tradicemi 19. a první poloviny 20. století
Name (in English) Czech cuisine: national, traditional or typical? Between the bourgeois and folk traditions of the 19th and the first half of the 20th century
Authors KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution) and Jana STUCHLÍKOVÁ (203 Czech Republic, belonging to the institution).
Edition 2021.
Other information
Original language Czech
Type of outcome Organization of a workshop
Field of Study 60101 History
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
RIV identification code RIV/47813059:19240/21:A0000804
Organization unit Faculty of Philosophy and Science in Opava
Keywords (in Czech) Historie; kulinární kultura; gastronomie; experimentální workshop
Keywords in English History; culinary cultur; gartonomy; experimental workshop
Links DG18P02OVV067, research and development project.
Changed by Changed by: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Changed: 27/12/2021 23:20.
Abstract
Prezentace tradičního pojetí přípravy a podávání typických pokrmů českých zemí a možnosti moderní aplikace, vycházející ze závěrů aktuálních výsledků interdisciplinárního experimentálního výzkumu.
Abstract (in English)
Presentation of the traditional concept of preparation and serving typical dishes of the Czech lands and options modern applications, based on the conclusions of current results of interdisciplinary experimental research.
PrintDisplayed: 27/4/2024 23:55