B 2021

Zelená infrastruktura a její vliv na kvalitu ovzduší. Metodika výsadby zeleně v urbánním prostředí s ohledem na záchyt polutantů.

ZAPLETAL, Miloš, Vít KAŠPAR, Pavel SAMEC, Jiří BÍLEK, Karel DOLEŽAL et. al.

Základní údaje

Originální název

Zelená infrastruktura a její vliv na kvalitu ovzduší. Metodika výsadby zeleně v urbánním prostředí s ohledem na záchyt polutantů.

Název anglicky

Green infrastructure and its effect on air quality. Methodology of planting greenery in an urban areas in order to capture pollution.

Autoři

ZAPLETAL, Miloš, Vít KAŠPAR, Pavel SAMEC, Jiří BÍLEK, Karel DOLEŽAL, Pavlína VÍCHOVÁ, Tomáš BALCAR, Gabriela KALUŽOVÁ, Stanislav JURÁŇ, Jan HLADÍK, Pavel BUČEK, Alexanr MARTAUS, Veronika BLAHŮŠKOVÁ, Martina VRÁBLOVÁ a Petr MARŠOLEK

Vydání

Ostrava, 102 s. 2021

Nakladatel

Statutární město Ostrava, Odbor strategického rozvoje

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Odborná kniha

Obor

10511 Environmental sciences

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Forma vydání

tištěná verze "print"

Organizační jednotka

Fyzikální ústav v Opavě

ISBN

978-80-88399-03-2

Klíčová slova anglicky

green infrastructure; planting greenery; air pollution; capture of air pollutants

Štítky

Změněno: 17. 1. 2022 16:00, RNDr. Jan Hladík, Ph.D.

Anotace

V originále

Metodika návrhu struktury a složení zelené infrastruktury s maximální schopnosti záchytu látek znečišťujících ovzduší (ozonu, oxidů dusíku a částic PM10) a zvýšenou odolností vůči znečištění ovzduší. Výsledky aplikace této metodiky v experimentálních lokalitách v Ostravě v rámci řešení projektu CLAIRO (Clean Air and Climate Adaptation in Ostrava and Other cities).

Anglicky

Methodology of designing the structure and composition of green infrastructure with maximum capture of air pollutants (ozone, nitrogen oxides and PM10 particles) and increased resistance to air pollution. Results of the application of this methodology in experimental localities in Ostrava within the solution of the CLAIRO project.