BOTLÍKOVÁ, Milena. Cestovní ruch v kontextu udržitelnosti. In 19 th International Relations 2018: Current issues of world economy and politics. 2018. ISBN 978-80-225-4602-7.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Cestovní ruch v kontextu udržitelnosti
Název česky Cestovní ruch v kontextu udržitelnosti
Název anglicky Tourism in the context of sustainability
Autoři BOTLÍKOVÁ, Milena.
Vydání 19 th International Relations 2018: Current issues of world economy and politics, 2018.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50704 Environmental sciences
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
ISBN 978-80-225-4602-7
Klíčová slova česky ekoznačka; udržitelnost; ekologická inovace; unie
Klíčová slova anglicky eco-label; sustainability; eco-innovation; union
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 20. 2. 2022 15:20.
Anotace
Problematika udržitelnosti je téma, které je v posledních letech velmi diskutované. Snaha odvětví cestovního ruchu je vytvořit soulad mezi ekonomickými, sociálními a environmentálními oblastmi. Udělení ekoznačky umožňuje podnikům aplikovat nástroj pro řízení environmentálních principů a zákazníkům se orientovat na trhu ekologických ubytovacích zařízení. Polemikou bylo, zda je možné certifikaci ekoznačky Flower považovat za ukazatel environmentální odpovědnosti ubytovacích zařízení v regionu a zda se projevuje rozložení ekologických ubytovacích zařízení v závislosti na indexu ekologické inovace. Výsledky zkoumání vypovídají o nižším zájmu ubytovacích zařízení o certifikaci a nezávislosti mezi stupněm ekologických inovací a certifikací ubytovacích zařízení.
Anotace anglicky
The issue of sustainability is a topic that has been very much debated in recent years. The tourism industry is striving to create consistency between economic, social and environmental areas. The award of the eco-label allows companies to apply a tool for managing environmental principles and to orient the market for environmentally friendly accommodation. The issue was whether eco-label certification Flower is considered as an indicator of the environmental responsibility of accommodation facilities in the region and whether the distribution of eco-friendly accommodation facilities is reflected by the eco-innovation index. The results of the survey show a lower interest in accommodation facilities and the independence between the degree of eco-innovation about certification and the certification of accommodation facilities.
VytisknoutZobrazeno: 5. 5. 2024 00:49