D
2021
Vliv pandemie COVID 19 na trendy v kulinářském cestovním ruchu.
VÁCLAVÍNKOVÁ, Klára
Základní údaje
Originální název
Vliv pandemie COVID 19 na trendy v kulinářském cestovním ruchu.
Název česky
Vliv pandemie COVID 19 na trendy v kulinářském cestovním ruchu.
Název anglicky
The effect of COVID 19 pandemia on trends of coulinary tourism.
Vydání
Karviná, od s. 221-229, 251 s. 2021
Nakladatel
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné, Slezská univerzita v Opavě
Další údaje
Typ výsledku
Stať ve sborníku
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
elektronická verze "online"
Organizační jednotka
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Klíčová slova česky
cestovní ruch, gastronomie, pandemie, COVID
Klíčová slova anglicky
tourism, gastronomy, pandemics, COVID
V originále
Kulinářský cestovní ruch patří mezi významné formy cestovního ruchu. Celosvětová pandemie COVID snížila ve všech částech světa domácí i příjezdový cestovní ruch. Cílem článku je pospat vliv epidemie na gastronomické zařízení v době omezení a uvést některé nově vzniklé trendy, jež vznikly v reakci na tuto novou situaci. U všech statistických ukazatelů došlo k výraznému poklesu. Objevují se nové trendy v kulinářském cestovním ruchu, jsou to „take away“, internetové objednávky, užívání online aplikací, důraz na hygienu při transportu a balení pokrmů.
Anglicky
Culinary tourism is one of the important forms of tourism. The global COVID pandemic has reduced domestic and inbound tourism in all parts of the world. The aim of the article is to describe the impact of the epidemic on gastronomic facilities in times of limitation and to list some of the emerging trends that have emerged in response to this new situation. There was a significant decline in all statistical indicators. New trends in culinary tourism are emerging, such as "take away", online orders, use of online applications, emphasis on hygiene in transport and food packaging.
Zobrazeno: 25. 11. 2024 09:22