2021
Vývoj gastronomických trendů z perspektivy provozovatelů restauračních podniků na příkladě Moravskoslezského kraje
KOSTKOVÁ, Miroslava and Pavlína PELLEŠOVÁBasic information
Original name
Vývoj gastronomických trendů z perspektivy provozovatelů restauračních podniků na příkladě Moravskoslezského kraje
Name (in English)
Development of Trends in Gastronomy from the Perspective of Catering Providers on the Case of the Moravian Silesian Region
Authors
KOSTKOVÁ, Miroslava (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution) and Pavlína PELLEŠOVÁ (203 Czech Republic, belonging to the institution)
Edition
Ekonomická revue cestovného ruchu, 2021, 0139-8660
Other information
Language
Czech
Type of outcome
Article in a journal
Field of Study
50204 Business and management
Country of publisher
Slovakia
Confidentiality degree
is not subject to a state or trade secret
References:
RIV identification code
RIV/47813059:19520/21:A0000311
Organization unit
School of Business Administration in Karvina
Keywords in English
A survey; Gastronomy trends; Restaurant offer;
Changed: 11/4/2023 21:18, Miroslava Snopková
V originále
Cílem článku je prozkoumat vývoj trendů v tvorbě nabídky a v poskytování gastronomických služeb na příkladu Moravskoslezského kraje. Bylo provedeno srovnání výsledků dvou průzkumů mezi zástupci restaurací, a to prostřednictvím online dotazníků a strukturovaných rozhovorů provedených v letech 2017 a 2020. Srovnání ukázalo, že tendence zavádět nové produkty a sledovat nové trendy je v roce 2020 výraznější než v roce 2017. výsledky průzkumů mohou být využity při vytváření nové nabídky a zavádění inovativních řešení v jiných destinacích a budování platformy pro další výzkum trendů souvisejících služeb cestovního ruchu pro zvýšení konkurenceschopnosti.