ŠIMÁNKOVÁ, Petra. Ošetřovatelské postupy 2, distanční opora. Online. FVP, Opava: UNZS, Fakulta veřejných politik v Opavě, 2022, 110 s. Distanční opora.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Ošetřovatelské postupy 2, distanční opora
Název česky Ošetřovatelské postupy 2
Název anglicky Nursing procedures 2
Autoři ŠIMÁNKOVÁ, Petra.
Vydání FVP, Opava, 110 s. Distanční opora, 2022.
Nakladatel UNZS, Fakulta veřejných politik v Opavě
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učební texty pomůcky (vč. dílčích kapitol v učebnicích)
Obor 30307 Nursing
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
Organizační jednotka Fakulta veřejných politik v Opavě
Klíčová slova česky krev; odběry; stomie; transfuzní přípravek; vědomí; bezvědomí; poruchy; somnolence; sopor; kóma; dýchací cesty; hygiena; endotracheální kanyla; tracheostomická kanyla; Glasgow Coma Scale; monitoring.
Klíčová slova anglicky blood; sampling; ostomy; transfusion product; consciousness; unconsciousness; disorders; somnolence; sopor; coma; airway; hygiene; endotracheal cannula; tracheostomy cannula; Glasgow Coma Scale; monitoring.
Změnil Změnila: Jana Tamfalová, učo 50913. Změněno: 15. 3. 2023 07:56.
Anotace
Tento odborný text přímo navazuje na studijní oporu Ošetřovatelské postupy 1 a stejně tak se věnuje problematice ošetřovatelství, jehož hlavní princip spočívá v holistické podpoře a udržování zdraví člově-ka. Obor se společně ve spolupráci s dalšími příbuznými obory aktivně snaží udržet zdraví člověka, navracet jej a vést nemocného k soběstač-nosti. Tato studijní opora seznamuje studenty a čtenáře se základními pojmy, činnostmi a zákonitostmi souvisejícími s péčí o člověka ve zdravotnickém či sociálním zařízení v době nemoci.
Anotace anglicky
This professional text is directly related to the study support Nursing Practices 1 and also deals with the issue of nursing, whose main principle is the holistic support and maintenance of human health. The discipline, in collaboration with other related disciplines, actively seeks to maintain, restore and lead the person to self-sufficiency. This course of study introduces students and readers to the basic concepts, activities and laws related to the care of the person in a health or social care setting during illness.
VytisknoutZobrazeno: 3. 5. 2024 04:06