W 2022

Kulinární divnopis

KORBELÁŘOVÁ, Irena, Jana STUCHLÍKOVÁ a Radmila DLUHOŠOVÁ

Základní údaje

Originální název

Kulinární divnopis

Název česky

Kulinární divnopis

Název anglicky

Peculiar culinary designations

Autoři

KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Česká republika, garant, domácí), Jana STUCHLÍKOVÁ (203 Česká republika, domácí) a Radmila DLUHOŠOVÁ (203 Česká republika, domácí)

Vydání

2022

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Uspořádání workshopu

Obor

60101 History

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Kód RIV

RIV/47813059:19240/22:A0000971

Organizační jednotka

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

Klíčová slova česky

kulinární dědictví; pokrmy; nápoj; české země; workshop

Klíčová slova anglicky

culinary heritage; food; drink; Czech lands; workshop

Příznaky

Recenzováno

Návaznosti

DG18P02OVV067, projekt VaV.
Změněno: 10. 1. 2023 11:57, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.

Anotace

V originále

Prezentace pokrmů a nápojů českých zemích s hodnotou kulinárního dědictví na příkladu vybraných prvků stravování s nejasným, nevysvětlitelným, žertovným či jiným neobvyklým názvem, s využitím aktuálních výsledků vědeckého interdisciplinárního výzkumu, za účasti studentů, pedagogů, odborníků a dalších účastníků z řad laické veřejnosti.

Anglicky

Presentation of dishes and drinks of the Czech Lands with the value of culinary heritage on the example of selected elements of diet with unclear, unexplainable, jokey or other unusual names based on current results of scientific interdisciplinary research. Students, teachers, experts as well as lay public participated in the workshop.