HÁN, Jan, Irena KORBELÁŘOVÁ, Martin POP, Radmila DLUHOŠOVÁ, Zbyněk VINŠ and Karolina MACHÁČKOVÁ. Mapa Kulinární kultury českých zemí (Map of the Culinary Culture of the Czech lands). 2022.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Mapa Kulinární kultury českých zemí
Name in Czech Mapa Kulinární kultury českých zemí
Name (in English) Map of the Culinary Culture of the Czech lands
Authors HÁN, Jan, Irena KORBELÁŘOVÁ, Martin POP, Radmila DLUHOŠOVÁ, Zbyněk VINŠ and Karolina MACHÁČKOVÁ.
Edition 2022.
Other information
Original language Czech
Type of outcome Cert., accred., approved methodology, spec. maps, medical, hist. methods
Field of Study 60100 6.1 History and Archaeology
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
WWW specializovaná mapa o dvou částech, zpracovaná v ArcGIS specializovaná mapa o dvou částech, zpracovaná v ArcGIS
Organization unit Faculty of Philosophy and Science in Opava
Keywords (in Czech) kulinární dědictví; stravování; gastronomie; specialiizovaná mapa; české země
Keywords in English culinary heritage; diet; gastronomy;specialized map; Czech Lands
Technical parameters Specializovaná mapa s odborným obsahem o dvou částech zpracovaná prostřednictvím geografického informačního systému ArcGIS s vyšší úrovní interaktivity, která svým uživatelům umožňuje kriteriální variabilitu při vyhledávaní a prezentaci požadovaných dat/informačních prvků dle specifických požadavků.
Tags International impact, Reviewed
Links DG18P02OVV067, research and development project.
Changed by Changed by: Ing. Petra Skoumalová, učo 50554. Changed: 4/4/2023 09:44.
Abstract
Specializovaná mapa o dvou částech, Mapa tradičních pokrmů; Mapa gastronomických událostí, představuje výběr pokrmů a nápojů tvořících kulinární dědictví českých zemí; zpřístupňuje je formou krátkých textů a ilustrací implementovaných do mapových podkladů zobrazujících současné uspořádání ČR, etnografické a kulturně-historické oblasti, zemědělské poměry ad. výsledky aplikovaného výzkumu projektu NAKI II.
Abstract (in English)
Specialized map consisting of two parts, i.e. Map of traditional dishes and Map of gastronomy events, presents a selection of dishes and drinks that make up the culinary heritage of the Czech Lands; it makes them available in the form of short texts with illustrations implemented into the map bases showing the current layout of the Czech Republic, ethnographic and cultural-historical areas, agricultural conditions, etc. Results of applied research of the NAKI II project.
PrintDisplayed: 28/4/2024 14:20