BURDA, Alexandr a Pavol PLESNÍK. Specifics of Wine Tourism in the Czech Republic. Online. In Petříček, M; Hán, J.; Komínková, B.; Balakovská, R. Current trends in spas, hospitality and tourism „Tourism digitalization“. 10. vyd. Praha: Vysoká škola hotelová a ekonomická Praha, 2022, s. 68-78. ISBN 978-80-7632-076-5.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Specifics of Wine Tourism in the Czech Republic
Autoři BURDA, Alexandr a Pavol PLESNÍK.
Vydání 10. vyd. Praha, Current trends in spas, hospitality and tourism „Tourism digitalization“ od s. 68-78, 11 s. 2022.
Nakladatel Vysoká škola hotelová a ekonomická Praha
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50902 Social sciences, interdisciplinary
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
Organizační jednotka Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
ISBN 978-80-7632-076-5
Klíčová slova česky Turismus; Produkce vína; vinařská turistika
Klíčová slova anglicky Tourism,;Wine production;Wine Tourism.
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Návaznosti CZ.02.2.69 / 0.0 / 0.0 / 18_054 / 00146, projekt VaV.
Změnil Změnila: Ing. Milena Botlíková, Ph.D., učo 21108. Změněno: 28. 2. 2023 19:06.
Anotace
The article deals with wine tourism with a special focus on the market environment of the Czech Republic. This form of tourism has been very popular and varied in recent years and is based on different conditions of vine growing in different regions of Europe and more throughout the world. The aim of the paper is to identify the specifics and uniqueness of wine production in the Czech Republic. It is based on our own research on the quality of wine products in selected regions of the Czech Republic and a public opinion survey on the quality and popularity of wines in selected areas. The result is the identification of the conditions of viticulture and wine production in the Czech Republic and its connection with tourism.
VytisknoutZobrazeno: 4. 5. 2024 17:44