J 2022

Česká kuchyně: národní, nebo jen "naše"?

KORBELÁŘOVÁ, Irena

Basic information

Original name

Česká kuchyně: národní, nebo jen "naše"?

Name in Czech

Česká kuchyně: národní, nebo jen "naše"?

Name (in English)

Czech cuisine: national or just "ours"?

Authors

KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution)

Edition

Revue Prostor, Praha, Spolek pro vydávání revue Prostor, 2022, 0862-7045

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Article in a journal

Field of Study

60101 History

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

is not subject to a state or trade secret

RIV identification code

RIV/47813059:19240/22:A0001050

Organization unit

Faculty of Philosophy and Science in Opava

Keywords (in Czech)

České země; kulinární kultura; gastronomie

Keywords in English

Czech Lands; culinary culture; gastronomy

Tags

Reviewed
Changed: 15/1/2023 20:20, prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr.

Abstract

V originále

Úvaha nad podstatou tak zvané české kuchyně, původem a historickými a sociálními kořeny pokrmů, které ji tvoří.

In English

Reflection on the essence of the so-called Czech cuisine, the origin and historical and social roots of the dishes that make it up.