KORBELÁŘOVÁ, Irena, Radmila DLUHOŠOVÁ and Martina BARTOŇOVÁ. Rybí kuchyně. Tradice a moderní inspirace pro domácí zážitkové vaření (Fish cuisine. Tradition and modern inspiration for private experience cooking). 2023.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Rybí kuchyně. Tradice a moderní inspirace pro domácí zážitkové vaření
Name in Czech Rybí kuchyně. Tradice a moderní inspirace pro domácí zážitkové vaření
Name (in English) Fish cuisine. Tradition and modern inspiration for private experience cooking
Authors KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution), Radmila DLUHOŠOVÁ (203 Czech Republic) and Martina BARTOŇOVÁ (203 Czech Republic).
Edition 2023.
Other information
Original language Czech
Type of outcome Organization of a workshop
Field of Study 60100 6.1 History and Archaeology
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
RIV identification code RIV/47813059:19240/23:A0001273
Organization unit Faculty of Philosophy and Science in Opava
Keywords (in Czech) historie; kulinární dědictví; ryby
Keywords in English history; culinary heritage; fish
Changed by Changed by: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Changed: 20/1/2024 17:50.
Abstract
Workshop určený odborné a laické veřejnosti a studentům prezentoval aktuální výsledky vědeckého interdisciplinárního výzkumu kulinární kultury na příkladu vybraných rybích pokrmů napříč historickýcmi epochami; teroretická část byla doplněna ukázkami experimentální retrogastronomie.
Abstract (in English)
The workshop intended for professional and general public and students presented the current results of scientific interdisciplinary research of culinary culture on the example of selected fish dishes across historical periods; the theoretical part was complemented by examples of experimental retrogastronomy.
PrintDisplayed: 8/5/2024 11:14