KORBELÁŘOVÁ, Irena and Radmila DLUHOŠOVÁ. Koury, křepelice a jiné ptactvo. Kuchyně venkovská i měšťanská, tradiční i netradiční (Hens, quails and other birds. Cuisine rural as well as burgher, traditional as well as nontraditional). 2023.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Koury, křepelice a jiné ptactvo. Kuchyně venkovská i měšťanská, tradiční i netradiční
Name in Czech Koury, křepelice a jiné ptactvo. Kuchyně venkovská i měšťanská, tradiční i netradiční
Name (in English) Hens, quails and other birds. Cuisine rural as well as burgher, traditional as well as nontraditional
Authors KORBELÁŘOVÁ, Irena (203 Czech Republic, guarantor, belonging to the institution) and Radmila DLUHOŠOVÁ (203 Czech Republic, belonging to the institution).
Edition 2023.
Other information
Original language Czech
Type of outcome Organization of a workshop
Field of Study 60100 6.1 History and Archaeology
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
RIV identification code RIV/47813059:19240/23:A0001274
Organization unit Faculty of Philosophy and Science in Opava
Keywords (in Czech) historie; kulinární dědictví; venkovská kuchyně, měšťanská kuchyně
Keywords in English history; culinary heritage; rural cuisine; burgher cuisine
Changed by Changed by: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Changed: 20/1/2024 17:43.
Abstract
Workshop určený odborné a laické veřejnosti a studentům prezentoval výsledky vědeckého interdisciplinárního výzkumu kulinární kultury na příkladu vybraných pokrmů z drůbeže a divokých ptáků konzumovaných napříč sociálními vrstvami v novověku; teroretická část byla doplněna ukázkami experimentální retrogastrnomie.
Abstract (in English)
Designed for the professional and general public and students, the workshop presented the results of scientific interdisciplinary research into culinary culture using the example of selected poultry and wild bird dishes consumed across social classes in the modern period; the theoretical part was complemented by examples of experimental retrogastronomy.
PrintDisplayed: 8/5/2024 21:53