KORBELÁŘOVÁ, Irena. S knížaty o postní kuchyni a rybách obzvláště (With the princes about Lenten cuisine and fish in particular). In S knížaty u stolu. Výstava. Opava: Opavská kulturní organizace (OKO), 2023.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name S knížaty o postní kuchyni a rybách obzvláště
Name in Czech S knížaty o postní kuchyni a rybách obzvláště
Name (in English) With the princes about Lenten cuisine and fish in particular
Authors KORBELÁŘOVÁ, Irena.
Edition Opava, S knížaty u stolu. Výstava. 2023.
Publisher Opavská kulturní organizace (OKO)
Other information
Original language Czech
Type of outcome Popularizing texts and activities
Field of Study 60101 History
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Organization unit Faculty of Philosophy and Science in Opava
Keywords (in Czech) Historie; kulinární kultura; šlechtická společnost
Keywords in English History; culinary culture; noble society
Changed by Changed by: prof. PhDr. Irena Korbelářová, Dr., učo 49112. Changed: 21/1/2024 21:15.
Abstract
Přednáška s minidegustací pokrmů, připravených metodou experimentální retrogastronomie podle středověkých receptů, připomněla zásady postního stravování a specifika konzumace ryb v návaznosti na sociální prostředí.
Abstract (in English)
The lecture with mini-tasting of dishes prepared by the method of experimental retrogastronomy according to medieval recipes reminded the principles of Lenten diet and the specifics of fish consumption in relation to the social environment.
PrintDisplayed: 8/5/2024 13:00