ULGATLP180 English II Intermediate

Faculty of Philosophy and Science in Opava
Summer 2010
Extent and Intensity
0/3/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Guaranteed by
Centrum interdisciplinárních studií – Faculty of Philosophy and Science in Opava
Prerequisites (in Czech)
( ULGATLJ080 English I Pre-intermediate || ULGATLP080 English I Intermediate ) && ! KLJAGJ12 English II Intermediate
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Cílem je zopakovat a prohloubit dosažené znalosti gramatického a lexikálního systému anglického jazyka v kombinaci s intenzivním nácvikem čtyř jazykových dovedností v komunikativním kontextu. Seznámit studenty se systémem jazyka v jeho běžném užívání s aplikací zajímavých textů pro poslech a čtení. Seznámit je se způsoby tvoření a obohacování slovní zásoby. Vést studenty k uvědomělému a cílevědomému používání jazyka v komunikaci jak z hlediska plynulosti, tak správnosti. Současně vybavit studenty znalostí základní odborné slovní zásoby v oblasti hotelnictví a gastronomie a vybranými odbornými tématy.
Syllabus (in Czech)
  • 1. Staffing and internal organization
    2. Reservations and check-in
    3. Modal verbs, Obligation and permission, Multi-word verbs
    4. Future forms, Some-/any-/no-/everybody, Prepositions; make or do?
Literature
    recommended literature
  • Pomocné studijní texty. Odborná terminologie a texty pro anglický jazyk. info
  • HARDING K., HENDERSON P. High Season. Oxford: Oxford University Press, 2001. ISBN 0 19 451308 4. info
  • BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
  • SOARS, L.& J. New Headway Student's Book + Workbook. Oxford: Oxford University Press, 2000. info
  • FRONEK, J. Anglicko-český, česko-anglický slovník. Praha: Leda, 1999, 1999. ISBN 80-85927-48-9. info
  • KOLEKTIV. Angličtina pro společné stravování a hotelový provoz. Praha: SPN,, 1995. ISBN 80- 85937-18-2. info
  • KEANE, L. International Restaurant English. International Hotel English. New York: Prentice Hall, 1992. info
Language of instruction
English
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Summer 2009.
  • Enrolment Statistics (recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/fpf/summer2010/ULGATLP180