KLJNEJ14 German IV Intermediate

Faculty of Philosophy and Science in Opava
Summer 2011
Extent and Intensity
0/3/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Guaranteed by
PhDr. Zdenka Jirásková
Institute of Foreign Languages – Faculty of Philosophy and Science in Opava
Prerequisites (in Czech)
KLJNEJ13 German III Intermediate || ULGATLP282 German III Intermediate
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Shrnutí a utvrzení frekventovaných obtížnějších mluvnických jevů účelově zaměřených zejména na jazyk užívaný zejména v lázeňském provozu, a to v ústním a písemném projevu, kultivování výslovnosti. Další rozšíření rejstříku odborného jazyka a jazykových struktur aplikovaných na profesní situace. Důraz je kladen na schopnost samostatného vystupování a souvislého projevu. Student si může zapsat a absolvovat vyšší část 1. cizího jazyka v případě, že mu schází maximálně jedna nižší část bez dalších omezení. V případě, že mu schází více částí, nebude mu zápis a absolvování umožněno.
Syllabus (in Czech)
  • GRAMMATISCHE SCHWERPUNKTE
    FACHTHEMEN - KURWESEN
    REFERATE DER STUDENTEN
Literature
    recommended literature
  • BARBERIS, P. - BRUNO, E. Deutsch im Hotel - Korrespondenz. Ismaning: Max Hueber Verlag, 2005. info
  • ŠIMONOVSKÁ, E. Fachdeutsch für Fortgeschrittene. Praha: Vysoká škola hotelová, 2004. ISBN 80 86578 25 9. info
  • BERGELOVÁ, E. Jazyková obchodní průprava - Deutsch im Berufsleben. Plzeň: Fraus, 2004. info
  • NEKOVÁŘOVÁ, A. - FLIEGLER, D. Alltagssprache Deutsch. Plzeň: Fraus, 2003. ISBN 80-7238-143-1. info
  • BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
  • DUSILOVÁ, D. Sprechen Sie deutsch? 1. a 2. díl. Praha: Polyglot, 2000. ISBN 80-86195-09-0. info
  • PAZDZIORA, O. Deutsche Konversationstexte und Übungen für Fortgeschrittene, I. a II. díl. Impex, 1997. ISBN 80-86035-06-9. info
  • FORMANOVÁ, ŽMUDOVÁ. Němčina v gastronomii. Praha: Informatorium, 1996. ISBN 80-85427-77-X. info
Language of instruction
English
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Summer 2012, Summer 2013, Summer 2014, Summer 2015, Summer 2016, Summer 2017, Summer 2018, Summer 2019, Summer 2020, Summer 2021, Summer 2022, Summer 2023, Summer 2024.
  • Enrolment Statistics (Summer 2011, recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/fpf/summer2011/KLJNEJ14