FPF:KLJNEJ26 German VI Pre-intermediate - Course Information
KLJNEJ26 German VI Pre-intermediate
Faculty of Philosophy and Science in OpavaSummer 2013
- Extent and Intensity
- 0/3/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- Mgr. Alena Němcová (seminar tutor)
- Guaranteed by
- PhDr. Zdenka Jirásková
Institute of Foreign Languages – Faculty of Philosophy and Science in Opava - Prerequisites (in Czech)
- KLJNEJ25 German V Pre-intermediate || ULGATLJ482 German V Pre-intermediate
- Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Spa Management and Tourism (programme FPF, B6503GAHOT)
- Course objectives (in Czech)
- Cílem předmětu je systematické prohlubování a upevňování všech jazykových dovedností, hlubší osvojení mluvnických struktur jazyka, zdokonalení ústního a písemného projevu s odborným obsahem, výslovnosti, poslechu a porozumění, schopnosti účastnit se dialogu v rámci dané odborné tématiky. Důraz se klade na volbu vhodných jazykových prostředků, na širší použití odborného jazyka v různých profesních situacích, na správné vystupování. Dále budou studenti vybaveni znalostí odborné slovní zásoby v oblasti turismu.
- Syllabus (in Czech)
- 1. Schulsystem: Im Abteil
2. Landeskunde (Österreich): Die Republik Österreich stellt sich vor
3. Gastronomie: Im Restaurant "Zur lustigen Witwe"
4. Landeskunde (Deutschland): Per Anhalter durch Deutschland
5. Lektüre: Doris Dörrie: Geld
- 1. Schulsystem: Im Abteil
- Literature
- recommended literature
- Pomocné studijní texty. Odborná terminologie a texty pro němčinu. info
- BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
- DUSILOVÁ, D. Sprechen Sie deutsch? 1. a 2. díl. Praha: Polyglot, 2000. ISBN 80-86195-09-0. info
- KEPRTOVÁ, M. Německo-česká konverzace. Olomouc, 1998. ISBN 80-85275-14-7. info
- FORMANOVÁ, ŽMUDOVÁ. Němčina v gastronomii. Praha: Informatorium, 1996. ISBN 80-85427-77-X. info
- SACHS, R. Německá obchodní korespondence. Plzeň: Fraus, 1993. ISBN 80-900619-6-6. info
- HÖPPNEROVÁ, V. Němčina pro provoz hotelů a společného stravování. Praha: SPN, 1988. info
- Language of instruction
- English
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (Summer 2013, recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/fpf/summer2013/KLJNEJ26