FPF:KLJAGJ12 Anglický jazyk II - pokročilí - Informace o předmětu
KLJAGJ12 Anglický jazyk II - pokročilí
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavěléto 2014
- Rozsah
- 0/3/0. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- Mgr. Radek Cícha (cvičící)
Mgr. Martina Palyzová (cvičící) - Garance
- PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D.
Ústav cizích jazyků – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě - Předpoklady
- KLJAGJ11 Anglický jazyk I - pokročilí || ULGATLJ080 Anglický jazyk I - MP || ULGATLP080 Anglický jazyk I - pokročilí
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Lázeňství a turismus (program FPF, B6503GAHOT)
- Cíle předmětu
- Cílem je zopakovat a prohloubit dosažené znalosti gramatického a lexikálního systému anglického jazyka v kombinaci s intenzivním nácvikem čtyř jazykových dovedností v komunikativním kontextu. Seznámit studenty se systémem jazyka v jeho běžném užívání s aplikací zajímavých textů pro poslech a čtení. Seznámit je se způsoby tvoření a obohacování slovní zásoby. Vést studenty k uvědomělému a cílevědomému používání jazyka v komunikaci jak z hlediska plynulosti, tak správnosti. Současně vybavit studenty znalostí základní odborné slovní zásoby v oblasti hotelnictví a gastronomie a vybranými odbornými tématy.
- Osnova
- 1. Types of accommodation, hotel classification, types of hotels
2. Hotel rooms, business apartment
3. Important guests, business traveller, female business traveller
4. Cultural differences
5. Hotel staff and internal organisation
6. Hotel reception, reservations, check-in and check-out
7. Hotel services and special facilities
8. Green hotel
9. Written media for business communication, business letters types and layout
10. Letter of application, first interview
11. Modal verbs, Obligation and permission, Multi-word verbs
12. Future forms, Some-/any-/no-/everybody, Prepositions; make or do?
- 1. Types of accommodation, hotel classification, types of hotels
- Literatura
- doporučená literatura
- Pomocné studijní texty. Odborná terminologie a texty pro anglický jazyk. info
- HARDING K., HENDERSON P. High Season. Oxford: Oxford University Press, 2001. ISBN 0 19 451308 4. info
- BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
- SOARS, L.& J. New Headway Student's Book + Workbook. Oxford: Oxford University Press, 2000. info
- FRONEK, J. Anglicko-český, česko-anglický slovník. Praha: Leda, 1999, 1999. ISBN 80-85927-48-9. info
- KOLEKTIV. Angličtina pro společné stravování a hotelový provoz. Praha: SPN,, 1995. ISBN 80- 85937-18-2. info
- KEANE, L. International Restaurant English. International Hotel English. New York: Prentice Hall, 1992. info
- Vyučovací jazyk
- Angličtina
- Informace učitele
- Předmět je ukončen zápočtem, který studenti získají na základě domácí přípravy, průběžného písemného či ústního testování a kreditního testu. V průběhu semestru mají studenti možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zápočtu je 70 bodů minimum. Studenti tohoto předmětu mají závaznou 75% docházku. Předmět může být zapsán pouze po získání zápočtu z předcházejícího semestru.
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (léto 2014, nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/fpf/leto2014/KLJAGJ12