KLJNEJ14 Německý jazyk IV - pokročilí

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
léto 2018
Rozsah
0/3/0. 3 kr. Ukončení: z.
Vyučující
PhDr. Zdenka Jirásková (cvičící)
Mgr. Alena Němcová (cvičící)
Garance
PhDr. Zdenka Jirásková
Ústav cizích jazyků – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Předpoklady
KLJNEJ13 Německý jazyk III - pokročilí || ULGATLP282 Německý jazyk III - pokročilí
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Shrnutí a utvrzení frekventovaných obtížnějších mluvnických jevů účelově zaměřených zejména na jazyk užívaný zejména v lázeňském provozu, a to v ústním a písemném projevu, kultivování výslovnosti. Další rozšíření rejstříku odborného jazyka a jazykových struktur aplikovaných na profesní situace. Důraz je kladen na schopnost samostatného vystupování a souvislého projevu.
Osnova
  • 1. GRAMMATISCHE SCHWERPUNKTE
    Difficult and troublesome grammatical phenomena will be chosen as needed
    2. FACHTHEMEN - KURWESEN
    a) Geographie der Bäder (Tschechische Republik)
    b) Europa und Kurorte
    c) Therapie, Behandlungen
    d) Begleitungsprogramme
    e) Marketing, Werbung - allgemeine Informationen (Alltagssprache Deutsch - Lektion 25)
    f) Management, Personalführung, Teamarbeit
    g) Kongresstouristik
Literatura
    doporučená literatura
  • JIRÁSKOVÁ, Z. Deutsch in Kurwesen, Management und Marketing. Opava, 2013. info
  • JIRÁSKOVÁ, Z. Deutsch in Gastronomie, Hotelwesen und Tourismus. Opava, 2012. ISBN 978-80-7248-717-2. info
  • BARBERIS, P. - BRUNO, E. Deutsch im Hotel - Korrespondenz. Ismaning: Max Hueber Verlag, 2005. info
  • ŠIMONOVSKÁ, E. Fachdeutsch für Fortgeschrittene. Praha: Vysoká škola hotelová, 2004. ISBN 80 86578 25 9. info
  • NEKOVÁŘOVÁ, A. - FLIEGLER, D. Alltagssprache Deutsch. Plzeň: Fraus, 2003. ISBN 80-7238-143-1. info
  • BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
  • DUSILOVÁ, D. Sprechen Sie Deutsch? 1. a 2. díl. Praha, 2000. info
  • FORMANOVÁ, ŽMUDOVÁ. Němčina v gastronomii. Praha: Informatorium, 1996. ISBN 80-85427-77-X. info
Vyučovací jazyk
Němčina
Informace učitele
Předmět je ukončen zápočtem, který studenti získají na základě domácí přípravy, aktivní účasti v seminářích, prezentace vybraného tématu před skupinou a písemného testu (70% úspěšnost). Studenti tohoto předmětu mají závaznou 75% docházku.
Předmět může být zapsán pouze po získání zápočtu z předcházejícího semestru.
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Předmět je zařazen také v obdobích léto 2011, léto 2012, léto 2013, léto 2014, léto 2015, léto 2016, léto 2017, léto 2019, léto 2020, léto 2021, léto 2022, léto 2023, léto 2024.