FPF:KLJNEJ22 Německý jazyk II - MP - Informace o předmětu
KLJNEJ22 Německý jazyk II - mírně pokročilí
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavěléto 2020
- Rozsah
- 0/3/0. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- PhDr. Zdenka Jirásková (cvičící)
Mgr. Alena Němcová (cvičící) - Garance
- PhDr. Zdenka Jirásková
Ústav cizích jazyků – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě - Rozvrh seminárních/paralelních skupin
- KLJNEJ22/A: Čt 11:25–13:50 H9, A. Němcová
KLJNEJ22/B: St 8:05–10:30 H10, A. Němcová
KLJNEJ22/C: St 10:35–13:00 H10, Z. Jirásková - Předpoklady
- KLJNEJ21 Německý jazyk I - MP || ULGATLJ082 Německý jazyk I - MP
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Lázeňství a turismus (program FPF, B6503GAHOT)
- Cíle předmětu
- Prohloubení a upevnění jazykových dovedností, hlubší osvojení mluvnických struktur jazyka. Zdokonalení ústního a písemného projevu s odborným obsahem. Zdokonalení výslovnosti, poslechu a porozumění, schopnosti účastnit se dialogu v rámci dané odborné tématiky. Důraz je kladen na adekvátní volbu jazykových prostředků, na širší použití odborného jazyka v různých profesních situacích, na správné vystupování. Současně budou posluchači vybaveni znalostí odborné slovní zásoby v oblasti ubytovacích služeb - recepce, rezervace, typy pokojů, rozdělení ubytovacích zařízení.
- Osnova
- 1. Úvod do předmětu, terminologie, literatura a informační zdroje
2. Přivlastňovací zájmena, rozkazovací způsob sloves
3. Časování nepravidelných sloves v přítomném čase
4. Bydlení popis pokoje, bytu a okolí domu
5. Základní terminologie zařízení hotelu
6. Hotelová recepce, fráze
7. Slabé skloňování podstatných jmen, množné číslo podstatných jmen
8. Ubytovací část hotelu
9. Předložky se 3. a 4. pádem, určování času
10. Personál v hotelu Vazba es gibt, e-mail, SMS, dopis
11. Vazba es gibt, e-mail, SMS, dopis
12. Typy ubytovacích zařízení
13. Shrnutí a zopakování učiva
- 1. Úvod do předmětu, terminologie, literatura a informační zdroje
- Literatura
- povinná literatura
- JIRÁSKOVÁ, Z. Deutsch in Gastronomie, Hotelwesen und Tourismus. Opava, 2012. ISBN 978-80-7248-717-2. info
- DUSILOVÁ, D. Sprechen Sie Deutsch? 1. a 2. díl. Praha, 2000. info
- doporučená literatura
- BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
- KEPRTOVÁ, M. Německo-česká konverzace. Olomouc, 1998. ISBN 80-85275-14-7. info
- FORMANOVÁ, ŽMUDOVÁ. Němčina v gastronomii. Praha: Informatorium, 1996. ISBN 80-85427-77-X. info
- HÖPPNEROVÁ, V. Němčina pro provoz hotelů a společného stravování. Praha: SPN, 1988. info
- Vyučovací jazyk
- Němčina
- Informace učitele
- Předmět je ukončen zápočtem, který studenti získají na základě domácí přípravy, aktivní účasti v seminářích, průběžného písemného testování a kreditního testu. K získání zápočtu je minimální úspěšnost 70 % u písemného testu. Studenti mají závaznou 75% docházku. Získání zápočtu je podmínkou pro zapsání navazující části cizího jazyka.
- Další komentáře
- Studijní materiály
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (léto 2020, nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/fpf/leto2020/KLJNEJ22