ULGATLP282 German III Intermediate

Faculty of Philosophy and Science in Opava
Winter 2008
Extent and Intensity
0/3/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Guaranteed by
Centrum interdisciplinárních studií – Faculty of Philosophy and Science in Opava
Prerequisites (in Czech)
ULGATLP182 German II Intermediate
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Cílem předmětu je vybavit studenty jazykovými a komunikativními dovednostmi, které budou potřebovat k práci v oboru lázeňství a turismu. Současně budou studenti vybaveni znalostí potřebné terminologie ve studovaném oboru, seznámí se rovněž s vybranými tématy obchodního jazyka. Součástí výuky je práce s odbornými texty s tematikou zaměřenou na studovaný obor. Důraz je kladen na plynulou lexikálně bohatou komunikaci, na rozvíjení a osvojování výrazových prostředků odborného jazyka. Student si může zapsat a absolvovat vyšší část 1. cizího jazyka v případě, že mu schází maximálně jedna nižší část bez dalších omezení. V případě, že mu schází více částí, nebude mu zápis a absolvování umožněno.
Syllabus (in Czech)
  • Lektion 11 Ein Stellenangebot; Im Büro der Zukunft
    Lektion 12 Rund um die Messe Expo 2000
Literature
    recommended literature
  • BARBERIS, P. - BRUNO, E. Deutsch im Hotel - Korrespondenz. Ismaning: Max Hueber Verlag, 2005. info
  • ŠIMONOVSKÁ, E. Fachdeutsch für Fortgeschrittene. Praha: Vysoká škola hotelová, 2004. ISBN 80 86578 25 9. info
  • BERGELOVÁ, E. Jazyková obchodní průprava - Deutsch im Berufsleben. Plzeň: Fraus, 2004. info
  • NEKOVÁŘOVÁ, A. - FLIEGLER, D. Alltagssprache Deutsch. Plzeň: Fraus, 2003. ISBN 80-7238-143-1. info
  • BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
  • DUSILOVÁ, D. Sprechen Sie deutsch? 1. a 2. díl. Praha: Polyglot, 2000. ISBN 80-86195-09-0. info
  • PAZDZIORA, O. Deutsche Konversationstexte und Übungen für Fortgeschrittene, I. a II. díl. Impex, 1997. ISBN 80-86035-06-9. info
  • FORMANOVÁ, ŽMUDOVÁ. Němčina v gastronomii. Praha: Informatorium, 1996. ISBN 80-85427-77-X. info
Language of instruction
English
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Winter 2009.
  • Enrolment Statistics (Winter 2008, recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/fpf/winter2008/ULGATLP282