FPF:ULGATL0006 Service and waiting in gastron - Course Information
ULGATL0006 Service and waiting in gastronomy
Faculty of Philosophy and Science in OpavaWinter 2009
- Extent and Intensity
- 1/1/0. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Guaranteed by
- Centrum interdisciplinárních studií – Faculty of Philosophy and Science in Opava
- Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Spa Management and Tourism (programme FPF, B6503GAHOT)
- Course objectives (in Czech)
- Cílem předmětu je seznámit studenty s odbytovými službami, které jsou realizovány v odbytových střediscích. Studenti získají přehled o jejich vybavení a inventáři používaném na úseku obsluhy. Studenti jsou seznámeni se základy jednoduché obsluhy v odbytových střediscích, s konkrétní znalostí obsluhy v dalších doplňkových stravovacích službách, psychologickými aspekty jednání s hotelovou a lázeňskou klientelou. V rámci výuky se student naučí základům stolničení, techniky obsluhy včetně přípravy odbytového střediska na provoz.
- Syllabus (in Czech)
- 1. Restaurační inventář
2. Technická charakteristika oblasti servisu - příprava na provoz
3. Provoz v odbytovém středisku
4. Jednoduchá obsluha nápojů
5. Jednoduchá obsluha pokrmů
6. Obsluha při společensko-gastronomických akcích
- 1. Restaurační inventář
- Literature
- recommended literature
- Odborný časopis. Food Service, Minutka, Gastronomická revue. info
- SALAČ, G. Moderní obsluha. Praha: Fortuna, 1998. info
- SALAČ, G. Stolničení. Praha: Fortuna, 1996. info
- Food &Beverage management. Praha: NFHR ČR, 1995. info
- Samostatně v pohostinství. Praha: NFHR ČR, 1994. info
- ČERNÝ, J., SRKALA, A. Moderní obsluha. Praha: Merkur, 1993. info
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (Winter 2009, recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/fpf/winter2009/ULGATL0006