FPF:ULGATL0027 Technical equipment od spa - Course Information
ULGATL0027 Technical equipment od spa
Faculty of Philosophy and Science in OpavaWinter 2009
- Extent and Intensity
- 1/1/0. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Guaranteed by
- Centrum interdisciplinárních studií – Faculty of Philosophy and Science in Opava
- Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Spa Management and Tourism (programme FPF, B6503GAHOT)
- Course objectives (in Czech)
- Cílem předmětu je přiblížit studentům zásady pro vnitřní a materiálně-technické vybavení provozoven veřejného stravování, hotelových a lázeňských zařízení (gastronomické vybavení, skladování, vytápění, elektroinstalace, plynofikace, vzduchotechnika atd.) z hlediska stavebních, instalačních dispozic. Student se seznámí s celkovým technickým vybavením provozu, jednotlivými druhy zařízení pro mechanické a tepelné zpracování surovin a pokrmů, jejich uspořádáním, odbytovými provozy, se zásadami bezpečnosti práce. Prostřednictvím získaných znalostí bude mít student přehled o činnosti technického úseku a dovede vybrat moderní, progresivní gastronomická zařízení z technického a současně ekonomického hlediska. Student se současně seznámí s pravidly bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, se zásadami požární ochrany, s ekologií lázeňského provozu, hospodařením s odpady i jejich recyklací. Při studiu se doporučuje rozšiřovat si základní vědomosti o nových zařízeních návštěvou a exkurzemi přímo ve špičkových provozech.
- Syllabus (in Czech)
- 1. Charakteristika technického úseku
2. Inženýrské vybavení provozovny
3. Bezpečnost hostů a ochrana jejich majetku
4. Technologická a technická zařízení
5. Velkokapacitní technologické zařízení pro vybavení výrobního střediska
6. Odbytová střediska
7. Ostatní technická zařízení odbytových středisek
8. Vybavení lázeňského provozu technikou pro léčebnou péči
9. Multimediální technika a její využití
10. Odpadové hospodářství, ekologie provozu, čistící a úklidová technika
11. Opravy a udržování technických prostředků
12. Zásobování a skladování
- 1. Charakteristika technického úseku
- Literature
- recommended literature
- KOL. AUTORŮ NFHR. Hotely a jejich řízení. Praha: NFHR ČR, 1999. info
- KNOP, K. A KOL. Lázeňství - ekonomika a management. Praha: Grada Publishing, 1999. ISBN 80-7169-717-6. info
- CÓN, F. Zařízení provozoven v kostce. Praha: Ratio, 1999. info
- ČERNÝ, J., KRUPIČKA, J. Moderní hotel. Úvaly: Ratio, 1998. info
- BERÁNEK, J., KOTEK, P. Řízení hotelového provozu. Praha: Grada, 1996. ISBN 80-7169-400-2. info
- INDROVÁ, J. a kol. Podnikatelská činnost ve stravování a hotelnictví. Praha: VŠE, 1993. ISBN 80-7079-739-8. info
- DLABAL, S. Interiéry v pohostinství. Praha: Merkur, 1988. info
- DLABAL, J. Zařízení provozoven. Praha: Merkur, 1988. info
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (Winter 2009, recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/fpf/winter2009/ULGATL0027