FPF:KLJAGJ15 English V Intermediate - Course Information
KLJAGJ15 English V Intermediate
Faculty of Philosophy and Science in OpavaWinter 2010
- Extent and Intensity
- 0/3/0. 3 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
- Guaranteed by
- PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D.
Institute of Foreign Languages – Faculty of Philosophy and Science in Opava - Prerequisites (in Czech)
- KLJAGJ14 English IV Intermediate || ULGATLP380 English IV Intermediate
- Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Spa Management and Tourism (programme FPF, B6503GAHOT)
- Course objectives (in Czech)
- Shrnutí a utvrzení frekventovaných obtížnějších mluvnických jevů účelově zaměřených zejména na jazyk užívaný v turismu a hotelovém provozu, a to v ústním a písemném projevu, kultivování výslovnosti. Další rozšíření rejstříku odborného jazyka a jazykových struktur aplikovaných na profesní situace ve všech oblastech cestovního ruchu. Důraz je kladen na samostatné vystupování a vedení k profesionálním postojům. Student si může zapsat a absolvovat vyšší část 1. cizího jazyka v případě, že mu schází maximálně jedna nižší část bez dalších omezení. V případě, že mu schází více částí, nebude mu zápis a absolvování umožněno.
- Syllabus (in Czech)
- 1. Conferences
2. Tour operation - planning
3. Tour operation - execution
4. Indirect questions, Yes/No questions, Wh- questions, Questions with a preposition, Question tags, Idioms
5. Reported statements, Reported questions + commands, Ask and tell, Speak and talk, Birth, death and marriage
- 1. Conferences
- Literature
- recommended literature
- Pomocné studijní texty. Odborná terminologie a texty pro anglický jazyk. info
- HARDING K., HENDERSON P. High Season. Oxford: Oxford University Press, 2001. ISBN 0 19 451308 4. info
- BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
- SOARS, L.& J. New Headway Student's Book + Workbook. Oxford: Oxford University Press, 2000. info
- FRONEK, J. Anglicko-český, česko-anglický slovník. Praha: Leda, 1999, 1999. ISBN 80-85927-48-9. info
- KOLEKTIV. Angličtina pro společné stravování a hotelový provoz. Praha: SPN,, 1995. ISBN 80- 85937-18-2. info
- KEANE, L. International Restaurant English. International Hotel English. New York: Prentice Hall, 1992. info
- Language of instruction
- English
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (Winter 2010, recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/fpf/winter2010/KLJAGJ15