KLJAGJ23 English III Pre-intermediate

Faculty of Philosophy and Science in Opava
Winter 2010
Extent and Intensity
0/3/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Guaranteed by
PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D.
Institute of Foreign Languages – Faculty of Philosophy and Science in Opava
Prerequisites (in Czech)
KLJAGJ22 English II Pre-intermediate || ULGATLJ180 English II Pre-intermediate
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Prohloubení a upevnění všech jazykových dovedností, hlubší osvojení mluvnických struktur jazyka. Zdokonalení ústního a písemného projevu s odborným obsahem. Zdokonalení výslovnosti, poslechu a porozumění, schopnosti účastnit se dialogu v rámci dané odborné tématiky. Důraz se klade na adekvátní volbu jazykových prostředků, na širší použití odborného jazyka v různých profesních situacích, na správné vystupování. Současně budou studenti vybaveni znalostí odborné slovní zásoby v oblasti turismu a dopravy. Student si může zapsat a absolvovat vyšší část 2. cizího jazyka v případě, že mu schází maximálně jedna nižší část bez dalších omezení. V případě, že mu schází více částí, nebude mu zápis a absolvování umožněno.
Syllabus (in Czech)
  • 1. Going places
    2. Scared to death
    3. Things that changed the world
    4. Dreams and reality
Literature
    recommended literature
  • Pomocné studijní texty. Odborná terminologie a texty pro anglický jazyk. info
  • BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
  • SOARS, J., L. New Headway Pre-intermediate. Oxford: Oxford University Press, 2000. ISBN 0-19-436670-7. info
  • BRENDLOVÁ, S. Reálie anglicky mluvících zemí. Plzeň: Fraus, 2000. ISBN 80-85784-87-4. info
  • FRONEK, J. Anglicko-český, česko-anglický slovník. Praha: Leda, 1999, 1999. ISBN 80-85927-48-9. info
  • STOTT T, HOLT R. First Class, English for Tourism. Oxford. Oxford University Press, 1998. ISBN 0-19-437602-8. info
  • KOLEKTIV. Angličtina pro společné stravování a hotelový provoz. Praha: SPN,, 1995. ISBN 80- 85937-18-2. info
  • KEANE, L. International Restaurant English. International Hotel English. New York: Prentice Hall, 1992. info
Language of instruction
English
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Winter 2011, Winter 2012, Winter 2013, Winter 2014, Winter 2015, Winter 2016, Winter 2017, Winter 2018, Winter 2019, Winter 2020, Winter 2021, Winter 2022, Winter 2023.
  • Enrolment Statistics (Winter 2010, recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/fpf/winter2010/KLJAGJ23