KLJAGJ21 English I Pre-intermediate

Faculty of Philosophy and Science in Opava
Winter 2011
Extent and Intensity
0/3/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Mgr. Martina Palyzová (seminar tutor)
Guaranteed by
PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D.
Institute of Foreign Languages – Faculty of Philosophy and Science in Opava
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Cílem předmětu je vybavit posluchače jazykovými a komunikativními dovednostmi, které budou potřebovat k efektivní práci v hotelnictví a cestovním ruchu. Obsahem semestru je zopakování a upevnění učiva předepsané středoškolské úrovně, jeho prohloubení a rozšíření, vyrovnání úrovně studentů ve všech jazykových dovednostech, korekce a zdokonalení výslovnosti, cvičení poslechu s porozuměním, kratší ústní i písemný projev, účast v dialogu. Současně budou studenti vybaveni znalostí základní odborné slovní zásoby v oblasti gastronomie a seznámí se s reáliemi jazykové oblasti.
Syllabus (in Czech)
  • 1. Getting to know you
    2. The way we live
    3. It all went wrong
    4. Let's go shopping
Literature
    recommended literature
  • Pomocné studijní texty. Odborná terminologie a texty pro anglický jazyk. info
  • SOARS, L.& J. New Headway Student's Book + Workbook. Oxford: Oxford University Press, 2000. info
  • BRENDLOVÁ, S. Reálie anglicky mluvících zemí. Plzeň: Fraus, 2000. ISBN 80-85784-87-4. info
  • FRONEK, J. Anglicko-český, česko-anglický slovník. Praha: Leda, 1999, 1999. ISBN 80-85927-48-9. info
  • KOLEKTIV. Angličtina pro společné stravování a hotelový provoz. Praha: SPN,, 1995. ISBN 80- 85937-18-2. info
  • KEANE, L. International Restaurant English. International Hotel English. New York: Prentice Hall, 1992. info
Language of instruction
English
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Winter 2010, Winter 2012, Winter 2013, Winter 2014, Winter 2015, Winter 2016, Winter 2017, Winter 2018, Winter 2019, Winter 2020, Winter 2021, Winter 2022, Winter 2023.
  • Enrolment Statistics (Winter 2011, recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/fpf/winter2011/KLJAGJ21