FPF:ULGATLA046 Special gastronomy - Course Information
ULGATLA046 Special gastronomy
Faculty of Philosophy and Science in OpavaWinter 2012
- Extent and Intensity
- 1/2/0. 3 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
- Teacher(s)
- Mgr. Alexandr Burda (lecturer)
Mgr. Alexandr Burda (seminar tutor) - Guaranteed by
- Mgr. Alexandr Burda
Centrum interdisciplinárních studií – Faculty of Philosophy and Science in Opava - Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Spa Management and Tourism (programme FPF, B6503GAHOT)
- Course objectives (in Czech)
- Cílem předmětu je předat studentům teoretické znalosti i praktické dovednosti v oblasti přípravy složitějších a netradičních pokrmů z různých druhů surovin, seznámit studenty s rozsahem sortimentu a možnostmi jeho obměňování, se sledováním moderních trendů, použití nové techniky. Studenti získají přehled o způsobu přípravy speciálních výrobků teplé a studené kuchyně i cukrářské výroby - zážitková gastronomie.
- Syllabus (in Czech)
- 1. Vyšší forma složité obsluhy
2. Technologie přípravy složitějších pokrmů
3. Studená kuchyně
4. Masové pokrmy
5. Mořské a sladkovodní ryby
6. Příprava teplých omáček, polévky
7. Moučníky
8. Organizace výroby speciálních pokrmů
9. Slavnostní gastronomické akce
10.Banket
11.Raut - party
12.Nové trendy zážitkové gastronomie
- 1. Vyšší forma složité obsluhy
- Literature
- recommended literature
- KŘIVÁNKOVÁ, E. - NETUŠIL, - HOLAS A KOL. Technologie přípravy pokrmů a nápojů I., II. info
- BROWN, A. Ch. Understanfing Food: Principles &Preparation. Londýn, 2008. info
- KOL. AUTORŮ. Vše o vaření. Praha, 2008. info
- ZIMÁKOVÁ, B. Food & Beverage management. Praha: VŠH, 2006. ISBN 978-80-86578-55-2. info
- ENDLICHEROVÁ, Z. Stolničení: stručně a přehledně. Brno, 2004. info
- TULL, A. Food Technology. Oxford, 2002. info
- ŠTĚTINA, V. A KOL. Jídelní lístek, nástroj řízení a věc prvořadého významu. Praha: Editpress, 2002. ISBN 8-238-8884-6. info
- ČERNÝ, J., SRKALA, A. Moderní obsluha. Praha: Merkur, 1993. info
- MEYER, S. et al. Professional Table Service. 1990. info
- Language of instruction
- Czech
- Further Comments
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (Winter 2012, recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/fpf/winter2012/ULGATLA046