KLJAGJ23 Anglický jazyk III - mírně pokročilí

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
zima 2013
Rozsah
0/3/0. 3 kr. Ukončení: z.
Vyučující
Mgr. Martina Palyzová (cvičící)
Garance
PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D.
Ústav cizích jazyků – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Předpoklady
KLJAGJ22 Anglický jazyk II - MP || ULGATLJ180 Anglický jazyk II - MP
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Prohloubení a upevnění všech jazykových dovedností, hlubší osvojení mluvnických struktur jazyka. Zdokonalení ústního a písemného projevu s odborným obsahem. Zdokonalení výslovnosti, poslechu a porozumění, schopnosti účastnit se dialogu v rámci dané odborné tématiky. Důraz se klade na adekvátní volbu jazykových prostředků, na širší použití odborného jazyka v různých profesních situacích, na správné vystupování. Současně budou studenti vybaveni znalostí odborné slovní zásoby v oblasti turismu a dopravy. Student si může zapsat a absolvovat vyšší část 2. cizího jazyka v případě, že mu schází maximálně jedna nižší část bez dalších omezení. V případě, že mu schází více částí, nebude mu zápis a absolvování umožněno.
Osnova
  • 1. Time and conditional clauses. Hot verbs. In a hotel. Linking Words 2. Advantages and disadvantages.
    2. Infinitive of purpose. Verb patterns 2. Shops. describing feeling and situations. Exclamations. Writing formal and informal letters.
    3. Passives - present and past verbs and past participles. Verbs and nouns that go together. Notices. Exchanging information. Discussion. Writing a review of a book or film.
    4. Second conditional. Might. Phrasal verbs. Adverbs. Social expressions 2. Giving advice. Telling stories. Writing a story. An interview.
Literatura
    doporučená literatura
  • Pomocné studijní texty. Odborná terminologie a texty pro anglický jazyk. info
  • BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
  • SOARS, J., L. New Headway Pre-intermediate. Oxford: Oxford University Press, 2000. ISBN 0-19-436670-7. info
  • BRENDLOVÁ, S. Reálie anglicky mluvících zemí. Plzeň: Fraus, 2000. ISBN 80-85784-87-4. info
  • FRONEK, J. Anglicko-český, česko-anglický slovník. Praha: Leda, 1999, 1999. ISBN 80-85927-48-9. info
  • STOTT T, HOLT R. First Class, English for Tourism. Oxford. Oxford University Press, 1998. ISBN 0-19-437602-8. info
  • KOLEKTIV. Angličtina pro společné stravování a hotelový provoz. Praha: SPN,, 1995. ISBN 80- 85937-18-2. info
  • KEANE, L. International Restaurant English. International Hotel English. New York: Prentice Hall, 1992. info
Vyučovací jazyk
Angličtina
Informace učitele
Předmět je ukončen zápočtem, který studenti získají na základě domácí přípravy, průběžného písemného či ústního testování a kreditního testu. V průběhu semestru mají studenti možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zápočtu je 70 bodů minimum. Studenti tohoto předmětu mají závaznou 75% docházku. Předmět může být zapsán pouze po získání zápočtu z předcházejícího semestru.
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2010, zima 2011, zima 2012, zima 2014, zima 2015, zima 2016, zima 2017, zima 2018, zima 2019, zima 2020, zima 2021, zima 2022, zima 2023.