FPF:KLJNEJ11 Německý jazyk I - pokročilí - Informace o předmětu
KLJNEJ11 Německý jazyk I - pokročilí
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavězima 2020
- Rozsah
- 0/3/0. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- PhDr. Zdenka Jirásková (cvičící)
Mgr. Alena Němcová (cvičící) - Garance
- PhDr. Zdenka Jirásková
Ústav cizích jazyků – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě - Předpoklady
- TYP_STUDIA(B)
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Lázeňství a turismus (program FPF, B6503GAHOT)
- Cíle předmětu
- Cílem předmětu je navázat na středoškolskou výuku, zkvalitňovat ústní i písemný projev, poslech i čtení. Komunikativní dovednosti jsou orientovány na běžné situace spojené s uplatněním studentů v profesním životě, seznámit je se základními reáliemi německy mluvících zemí. Důraz je kladen na aktivní mluvený projev, jazykovou pohotovost pro komunikaci s cizojazyčnou klientelou. Tematické okruhy zahrnují základní odbornou terminologii v oboru gastronomie.
- Osnova
- 1. Úvod do předmětu, terminologie, literatura a informační zdroje
2. 1.L. - préteritum, perfektum
3. Gastronomie - odborná terminologie
4. 1.L. - pořádek slov, souvětí souř. a podř.
5. V restauraci - fráze, dialogy
6. 2.L. - skloňování podstatných jmen
7. Jídelní a nápojový lístek - typy a rozdělení
8. 2.L. - skloňování přídavných jmen a zájmen
9. Stravovací zařízení - charakteristika a rozdělení
10. 3.L. - skloňování zájmen neurčitých
11. Personál v hotelnictví
12. 3.L. - zápor, číslovky
13. Shrnutí a zopakování učiva
- 1. Úvod do předmětu, terminologie, literatura a informační zdroje
- Literatura
- povinná literatura
- DUSILOVÁ, D. Sprechen Sie Deutsch? 1. a 2. díl. Praha, 2000. info
- doporučená literatura
- JIRÁSKOVÁ, Z. Deutsch in Kurwesen, Management und Marketing. Opava, 2013. info
- JIRÁSKOVÁ, Z. Deutsch in Gastronomie, Hotelwesen und Tourismus. Opava, 2012. ISBN 978-80-7248-717-2. info
- NEKOVÁŘOVÁ, A. - FLIEGLER, D. Alltagssprache Deutsch. Plzeň: Fraus, 2003. ISBN 80-7238-143-1. info
- BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
- FORMANOVÁ, ŽMUDOVÁ. Němčina v gastronomii. Praha: Informatorium, 1996. ISBN 80-85427-77-X. info
- Vyučovací jazyk
- Němčina
- Informace učitele
- Předmět je ukončen zápočtem, který studenti získají na základě domácí přípravy, aktivní účasti v seminářích, průběžného písemného testování a kreditního testu. K získání zápočtu je minimální úspěšnost 70 % u písemného testu. Studenti mají závaznou 75% docházku. Získání zápočtu je podmínkou pro zapsání navazující části cizího jazyka.
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (zima 2020, nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/fpf/zima2020/KLJNEJ11