OPF:KCJ366 French for Hotels and Tourism - Course Information
KCJ366 French for Hotels and Tourism - Part 6
School of Business Administration in KarvinaSummer 2008
- Extent and Intensity
- 0/3/0. 2 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
- Teacher(s)
- PhDr. Věra Lánská, Ph.D. (seminar tutor)
- Guaranteed by
- PhDr. Věra Lánská, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina - Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Hotel Industry (programme OPF, B6503GAHOT)
- Course objectives (in Czech)
- Úroveň - B 1.2 středně pokročilí Prohlubování slovní zásoby a vědomostí v oblasti reálií frankofonních zemí. Pozornost bude věnována i nadále procvičování gramatických struktur užívaných v této oblasti a nacvičování poslechu. Důraz je kladen na mluvený i písemný projev.
- Syllabus (in Czech)
- Struktura výkladu:
1. La France
2. La Belgique
3. Le Luxembourg
4. La Suisse
5. Monaco
6. Le Canada
7. Le Quebec
8. La francophonie
Obsah předmětu:
1. La France; fiche officielle, géographie, population, langue, économie, vie politique et administrative, division administrative (rég /transport, espaces verts, quartiers et curiosités touristiques, musées, ) Marseillaise
2. La Belgique; fiche officielle, géographie, population, langues, économie, vie politique et administrative, économie, gastronomie, histoire, culture et vie intellectuelle, curiosités touristiques
3. Le Luxembourg; fiche officielle, géographie, population, vie politique, histoire, Luxembourg - ville
4. La Suisse; fiche officielle, géographie, population, vie politique, histoire, économie, La Suisse romande
5. Monaco; fiche fiche , géographie, population, vie politique, histoire, activités culturelles et internationales
6. Canada; fiche officielle, géographie, population, histoire, vie politique, économie, culture;
7. Le Quebec; fiche officielle, vie politique, histoire, éducation et schéma du systeme scolaire québécois, Québec et Montréal, spécialité culinaire québécoise
8. Francophonie
V rámci výuky předmětu a k jeho prezentaci jsou využívána elektronická média.
Posluchači mohou pracovat s texty Evropské unie na internetu a rovněž mají možnost
využívat slovníky na internetu: http://slovnik.najdi.to nebo www.translator.cz.
- Struktura výkladu:
- Literature
- required literature
- ČEPČÁNYOVÁ, J. Reálie frankofonních zemí. Plzeň: Fraus, 1999. ISBN 80-85784-27-0. info
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
General note: původní hodnocení: souborná zkouška.
- Enrolment Statistics (recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/summer2008/KCJ366