OPF:KCJKK004S English - Part 4 - Course Information
KCJKK004S English - Part 4
School of Business Administration in KarvinaSummer 2009
- Extent and Intensity
- 0/0. 2 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
- Teacher(s)
- Mgr. Jana Adámková (lecturer)
Mgr. Ing. Pavel Brunda (lecturer)
Mgr. Eva Brundová (lecturer)
PhDr. Krystyna Heinz (lecturer)
Mgr. Jana Hejtmánková, Ph.D. (lecturer)
Mgr. Emil Horký, PhD. (lecturer)
Mgr. Dagmara Mielke-Jagucka (lecturer)
Mgr. Marcela Neničková (lecturer)
Mgr. Hedvika Suchoňová, Ph.D. (lecturer) - Guaranteed by
- Mgr. Jana Hejtmánková, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina - Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- European Integration (programme OPF, B_HOSPOL)
- Finance (programme OPF, B_HOSPOL)
- Public Economy and Administration (programme OPF, B_HOSPOL)
- Course objectives (in Czech)
- Úroveň - B 2.2 pokročilí Předmět se zaměřuje na přisvojování anglického odborného jazyka a navazuje na úroveň upper-intermediate. Studenti prohloubí a upevní své dosavadní znalosti, a to hlavně v oblasti obchodní komunikace, ale i v oblasti písemných projevů či administrativních záležitostí. Po úspěšném složení předmětu bude student schopen pokračovat v přípravě odborných částí zaměřených na ekonomiku, management, marketing a finance. Seznámit studenty se způsoby tvoření a obohacování slovní zásoby. Vést studenty k uvědomělému a cílevědomému používání jazyka v komunikaci jak z hlediska plynulosti, tak gramatické přesnosti.
- Syllabus (in Czech)
- 1. How much is enough?
Expressing quantity, Time clauses
Explaining statistics, Giving presentations
2. Education
Passives review, have / get sth done
Giving and getting explanations, Clarifying and paraphrasing, Explaining stages in a process, Interviews
3. Getting it right
Conditionals review
Apologising, Meetings
4. Food and hospitality
Permission, possibility, necessity, obligation in present and past
Invitations and arrangements, Offers, requests and suggestions, Hospitality
5. Looking ahead
Future Continuous, Future Perfect, and will
Concluding a conversation, Thanking, Wishing someone well, Discussing ethical issues
- 1. How much is enough?
- Literature
- required literature
- WALLWORK, A. International Express Upper-Intermediate. Students' Book. Oxford University Press, 2001. ISBN 0-19-457425-3. info
- WALLWORK, A. International Express Upper-Intermediate. Workbook. Oxford University Press, 2001. ISBN 0-19-457426-1. info
- recommended literature
- CROWTHER, J. Business Roles 2. Cambridge University Press, 1999. ISBN 0- 521-648491. info
- EVANS, D. Decisionmaker. Cambridge University Press, 1997. ISBN 0-19- 470226-X. info
- MURPHY, R. Grammar in Use. Cambridge University Press, 1996. ISBN 0-521- 43681-8. info
- THOMAS, A. J., MARTINET, A. V. A Practical English Grammar. Exercises 1,2. Oxford University Press, 1992. ISBN 0-19-431350-6. info
- Password. Anglický výkladový slovník s českými ekvivalenty. Praha: Mladá fronta, 1991. ISBN 80-204-0288-8. info
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
General note: původní hodnocení: souborná zkouška.
Information on the extent and intensity of the course: Přednáška 8 HOD/SEM.
- Enrolment Statistics (Summer 2009, recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/summer2009/KCJKK004S