KCRPPCK Operation in Travel Agency

School of Business Administration in Karvina
Summer 2009
Extent and Intensity
2/1/0. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Ing. Milan Němčanský (lecturer)
Ing. Milan Němčanský (seminar tutor)
Guaranteed by
Ing. Milan Němčanský
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Základem předmětu je aplikace teoretických znalostí z odborných předmětů pro praxi cestovních kanceláří. Studenti projdou fiktivní prací cestovní kanceláře od jejího založení, marketingového plánu činnosti, přes její činnost, spolupráci s dodavateli služeb, komunikaci s klientelou, práci s průvodci i vztahy s touroperátory a prodejními agenturami až k uzavření cestovní kanceláře.
Syllabus (in Czech)

  • 1. Založení CK.
    2. Organizace a řízení cestovní kanceláře.
    3. Výzkum trhu v cestovní kanceláři.
    4. Příprava produktu.
    5. Příprava prodeje.
    6. Marketingová komunikace.
    7. Prodej.
    8. Osobnost průvodce.
    9. Vyhodnocení a vyúčtování akce.
    10. Vyhodnocení a plán rozvoje CK.
    11. Touroperátorská činnost a práce prodejní agentury.
    12. Zrušení CK.
Literature
    required literature
  • NĚMČANSKÝ, M.,. Analýza a kalkulace v cestovním ruchu. Karviná: OPF SU, 2001. ISBN 80-7248-094-4. info
  • KOLEKTÍV. Služby a cestovný ruch. Súvislosti, špecifiká, cesta rozvoja. Bratislava: SPRINT, 2001. ISBN 80-88848-78-4. info
  • ČERTÍK, M. a kolektiv. Cestovní ruch. Vývoj,organizace a řízení. Praha: OFF, 2000. ISBN 80-238-6275-8. info
  • ORIEŠKA, J. Metodika činnosti průvodce cestovního ruchu. Praha: Idea Servis, 1999. info
  • GÚČIK, M., PATÚŠ, P. Cena a cenová politika v hotelierstve a pohostinstve. B. Bystrica: EF UMB, 1997. ISBN 80-967649-2-6. info
  • NĚMČANSKÝ, M. Management cestovního ruchu. Karviná: OPF SU, 1995. ISBN 80-85879-18-2. info
  • KUNEŠOVÁ, E., NEDVĚDOVÁ, A. Technika cestovního ruchu. Praha: Grada, 1992. ISBN 80-85623-32-3. info
  • ORIEŠKA, J. Technika cestovního ruchu. Praha: IdealServis, 1991. ISBN 80-900880-6-6. info
    recommended literature
  • Večerková,H., Kiss, J. Abeceda piva. Edice ČsT, 2007. ISBN 987-80-85005-86-8. info
  • OBŮRKOVÁ, E. Kongresová turistika na Jižní Moravě. Brno: Jihomoravský kraj, 2006. ISBN 80-239-7513-7. info
  • Pehle, T. Lexikon aperitivy a digestivy. Rebo Produktion, 2006. ISBN 80-7234-505-2. info
  • Kelblová, M. Lexikon nápojů. Grada Publishing, 2006. ISBN 80-247-1463-9. info
  • GASNIER, V. Nápoje. Slovart, 2006. ISBN 80-7209-839-X. info
  • FIALKOVÁ, B. Enologie a odborná degustace. Praha: VŠH, 2005. ISBN 80-86578-53-4. info
  • RAŠI, Š. Marketing podniku cestovného ruchu. B.Bystrica: EF UMB, 2003. ISBN 80-8055-842-6. info
  • NĚMČANSKÝ, M. Odvětví cestovního ruchu. Vybrane kapitoly 1 a 2. Karviná: OPF SU, 1999. ISBN 80-7248-034-0. info
  • MELICHÁREK, M. Řešení modelových situací v cestovním ruchu. Praha: Idea Servis, 1999. ISBN 80-901462-2-8. info
  • ORIEŠKA, J. Služby cestovného ruchu. B. Bystrica:EF UMB, 1998. ISBN 80-8055-110-3. info
  • KASPAR, C. Úvod do manažmentu cestovného ruchu. B. Bystrica: EF UMB, 1995. ISBN 80-901166-3-9. info
  • KASPAR, C. Základy cestovného ruchu. B. Bystrica: EF UMB, 1995. ISBN 80-901166-5-5. info
  • BAKALÁŘ, E., KOPSKÝ, V. I dospělí si mohou hrát. Praha: MF, 1990. info
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Summer 2010, Summer 2011, Summer 2012, Summer 2013, Summer 2014.
  • Enrolment Statistics (Summer 2009, recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/summer2009/KCRPPCK