OPF:KCRPPDH Practical Skills in Hotel Mana - Course Information
KCRPPDH Practical Skills in Hotel Management
School of Business Administration in KarvinaSummer 2013
- Extent and Intensity
- 0/0. 3 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Guaranteed by
- Mgr. Klára Václavínková
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina - Prerequisites (in Czech)
- Student předloží k zápočtu deník praxe s komentářem o splnění náplně odborné praxe a nabytých dovednostech dle struktury předmětu a zprávu organizace o průběhu odborné praxe.
- Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Hotel Industry (programme OPF, B6503GAHOT)
- Course objectives (in Czech)
- Nedílnou součástí profesně orientovaných bakalářských programů je vykonání odborné praxe v dostatečném rozsahu, přičemž studijní obor hotelnictví je specifický právě důrazem na praktické zvládnutí vyučované teorie. Předmět Praktické dovednosti v hotelnictví umožní studentu aplikovat doposud získané teoretické a praktické znalosti v praxi zejména v ubytovacích a stravovacích zařízeních. V případě prokázání odborných znalostí a pozitivního přístupu k práci získá student rovněž možnost následného pracovního uplatnění u dané organizace. Studenti absolvují odbornou praxi v odborných činnostech souvisejících s oborem hotelnictví. Smyslem praxe je konfrontace získaných znalostí a dovedností s reálným provozem nejlépe ve 3* - 5* hotelích s možností seznámit se s fungováním všech úseků hotelu. Student jako budoucí pracovník managementu by měl absolvovat praxi na úseku: recepce a rezervací, Food & Beverage, Housekeepingu, ekonomickém a technickém. Nad průběhem praxe dbá pověřený pracovník daného odborného pracoviště
- Syllabus (in Czech)
- 1. Ubytovací, stravovací a lázeňská zařízení - rozdělení, charakteristika, specifikace, kategorizace.
2. Přiblížení ubytovacího zařízení jako organizovaného systému s komplexem všech služeb zařízení - 1.část, služeb ubytovacích, stravovacích, doplňkových, jeho jednotlivých částí - pracoviště Front Office, úsek ubytovací, stravovací, správní úsek, technický, ekonomický, marketingový, úsek doplňkových služeb, pomocné provozy aj.
3. Přiblížení ubytovacího zařízení jako organizovaného systému s komplexem všech služeb - 2.část.
4. Přiblížení ubytovacího zařízení jako organizovaného systému s komplexem všech služeb - 3.část.
5. Základy technologií používaných pro přípravu pokrmů v hotelovém provozu a v zařízeních veřejného stravování dle nejnovějších poznatků a vědy o výživě, poznání zboží a materiálů.
6. Základy jednoduché obsluhy v odbytových střediscích stravovacích a společensko-zábavních - 1.část, získání znalosti psychologie hostů a pracovníků v hotelnictví s využitím v provozní a řídicí činnosti, získání praktických dovedností v oblasti přípravy složitých a netradičních jídel, v kalkulacích nových výrobků, v organizaci práce, dokončování jídel před hostem.
7. Základy jednoduché obsluhy v odbytových střediscích stravovacích a společensko-zábavních - 2.část, získání dovedností v organizaci větších společenských akcí s náročným servisem, schopnosti řídit pracovní tým a schopnost organizačně, personálně i finančně zabezpečit konání rozsáhlé společenské akce.
8. Nápojová kultura - 1.část, sortiment nápojů podávaných v restauračním a hotelovém zařízení.
9. Nápojová kultura - 2.část, oblast míchaných nápojů, struktura nápojového lístku a cenová tvorba a příprava míchaných nápojů.
10. Mezinárodní hotelový průmysl, proces plánování, rozhodování, organizování, komunikování, motivování, kontroly a užití všech zdrojů hotelu ke stanovení a dosažení cílů, marketing uplatňovaný v mezinárodním hotelovém a restauračním provozu, uplatňování klasifikace ubytovacích a stravovacích zařízení v zahraničí.
11. Současná světová gastronomie - 1.část, zvláštnosti jednotlivých národních kuchyní, nové trendy v gastronomii.
12. Současná světová gastronomie - 2.část, identifikace specifických rysů jednotlivých národních kuchyní a sestavení menu typické pro jednotlivé národní kuchyně.
13. Lázeňská zařízení - 1.část, využití potenciálu lázeňských zařízení pro rozvoj léčebné a rekondiční turistiky s možnosti organizování volného času klientů.
14. Lázeňská zařízení - 2.část, uspokojování potřeb skupin zákazníků, vyžadujících zvláštní péči stravování.
15. Aspekty staveb pro veřejné ubytování a stravování, požadavky kladené na zabezpečení funkční i estetické kvality objektu s vhodným dispozičním uspořádáním, odpovídajícím vybavením, technické zázemí zařízení cestovního ruchu.
- 1. Ubytovací, stravovací a lázeňská zařízení - rozdělení, charakteristika, specifikace, kategorizace.
- Teaching methods
- Laboratory work
- Assessment methods
- Credit
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (Summer 2013, recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/summer2013/KCRPPDH