CVAKA11 English 1 - Part 1

School of Business Administration in Karvina
Summer 2015
Extent and Intensity
0/0. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Mgr. Zuzana Glacová (lecturer)
Mgr. Martina Chylková (lecturer)
PhDr. Janusz Karpeta, Ph.D. (lecturer)
Guaranteed by
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Contact Person: PhDr. Janusz Karpeta, Ph.D.
Prerequisites (in Czech)
K absolvování předmětu nejsou vyžadovány žádné podmínky a předmět může být zapsán nezávisle na jiných předmětech.
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Úroveň - B 1.1 středně pokročilí Zopakovat a prohloubit již dosažené znalosti gramatického a lexikálního systému anglického jazyka a jeho aplikace na anglický odborný jazyk na úrovni intermediate, a to obzvláště v profesní sféře a ve sféře obchodu. Seznámit studenty se systémem jazyka v jeho užívání ve zmíněných sférách s aplikací zajímavých, odborných, praktických a aktuálních textů pro poslech a čtení. Seznámit je se způsoby tvoření a obohacování slovní zásoby. Vést studenty k uvědomělému a cílevědomému používání jazyka v běžné a odborné komunikaci jak z hlediska plynulosti, tak gramatické přesnosti.
Syllabus (in Czech)
1. Developing learning skills
Europeans
2. Grammar - Přítomný čas prostý, průběhový
Wordstore - Language Introducing oneself
3. Reading -
Language in use - Greetings introduction, welcoming a visitor
Company profile
4. Grammar - Minulý a předpřítomný čas, Struktura Gerundium vs. Infinitive
Podmětné a předmětné otázky
Wordstore - Unemployment, job profile
5. Reading - History and present of Skoda cars
Language in use - Telephoning, Making an appointment
World cities
6. Grammar - Stupňování přídavných jmen, vztažné věty
Wordstore - Description of a town,
7. Reading - Cairo
Language in use - Vyjadřování souhlasu a nesouhlasu, vedení schůze nebo debaty.
Trends
8. Grammar - Vyjadřování přítomných a minulých trendů
Wordstore - Food
9. Reading - Changing lifestyles, Meal Cystome, Changing American Diet, Czech Eating
Habits, British way of managing companies, Pull of France
Language in use - Vyjadřování souhlasu nebo nesouhlasu. Návrh, rada.
Is it a manageable task?
10. Grammar - Minulý čas prostý a průběhový. Předminulý čas.
Wordstore - Use of gerund and infinitive
11. Reading - Panama Isthmus, Storm in Galveston, Why brownfields do not turn green
Language in use - Enquiry and offer.
12. Revision
13. Course Evaluation
Literature
    required literature
  • HORKÝ, E., SUCHOŇOVÁ, H., MAŇÁKOVÁ, P. English for Professionals 1. Karviná: SU OPF v Karviné, 2004. ISBN 80-7248-266-1. info
Teaching methods
One-to-One tutorial
Skills demonstration
Assessment methods
Credit
Language of instruction
English
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Winter 2014, Winter 2015, Summer 2016, Winter 2016, Summer 2017, Winter 2017, Summer 2018, Winter 2018, Summer 2019.
  • Enrolment Statistics (Summer 2015, recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/summer2015/CVAKA11