KCJ052 Language 2 (English) Part 2

School of Business Administration in Karvina
Winter 2006
Extent and Intensity
0/2/0. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Mgr. Ing. Pavel Brunda (seminar tutor)
PhDr. Krystyna Heinz (seminar tutor)
Mgr. Jana Hejtmánková, Ph.D. (seminar tutor)
Mgr. Emil Horký, PhD. (seminar tutor)
Mgr. Marcela Neničková (seminar tutor)
Mgr. Hedvika Suchoňová, Ph.D. (seminar tutor)
Guaranteed by
Mgr. Emil Horký, PhD.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
there are 19 fields of study the course is directly associated with, display
Course objectives (in Czech)
Prohloubit již dosažené základní znalosti gramatického a lexikálního systému anglického jazyka v kombinaci s intenzivním nácvikem čtyř jazykových dovedností v komunikativním kontextu. Aplikací zajímavých textů a nahrávek naučit studenty používat anglický jazyk v běžné obchodní komunikaci. Seznámit je se způsoby tvoření a obohacování slovní zásoby. Vést studenty k uvědomělému a cílevědomému používání jazyka v komunikaci jak z hlediska plynulosti, tak správnosti.
Syllabus (in Czech)
  • Struktura výkladu:
    1. Working in another country
    2. A new luxury hotel
    3. Europe's high speed future
    4. Cities in crisis
    5. Communicating across cultures
    6. Champagne
    Obsah předmětu:
    1. Working in another country
    Present Perfect Simple and Continuous, since and for.
    Opinions and suggestions; Agreeing and disagreeing.
    2. A new luxury hotel
    Futures: Present Continuous, going to.
    Invitations.
    3. Europe's high speed future Future
    Will; 1st conditional, time clauses.
    Offers and requests.
    4. Cities in crisis 2nd conditional. Asking for information.
    5. Communicating across cultures
    Modal auxiliary verbs: should, must, may.
    Social responses.
    6. Champagne
    Passives: Present Simple, Past Simple, Present Perfect.
    Thanking for hospitality; saying good bye.

    V rámci výuky předmětu a k jeho prezentaci jsou využívána elektronická média. K dispozici jsou studentům internetové stránky katedry cizích jazyků www.opf.slu.cz/kcj, na kterých se nacházejí podrobné informace k danému předmětu a doplňkové materiály. Dále mají studenti možnost využívat slovníky na internetu, např. www.seznam.cz, nebo www.translator.cz .
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Winter 1990, Winter 1991, Winter 1992, Winter 1993, Winter 1994, Winter 1995, Winter 1996, Winter 1997, Winter 1998, Winter 1999, Winter 2000, Winter 2001, Winter 2002, Winter 2003, Winter 2004, Winter 2005, Winter 2007.
  • Enrolment Statistics (Winter 2006, recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2006/KCJ052