KCJ110 German in Tourism - Part 5

School of Business Administration in Karvina
Winter 2006
Extent and Intensity
0/3/0. 2 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
Guaranteed by
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Course Enrolment Limitations
The course is offered to students of any study field.
Course objectives (in Czech)
Cílem předmětu je seznámit studenty se základní terminologií, užívanou v cestovním ruchu, stejně jako procvičování konverzační pohotovosti a zvládnutí gramatických struktur. Osvojení dovednosti samostatného vyjadřování ve službách cestovní kanceláře, zaměřenost na jazykovou přípravu průvodce cestovního ruchu.
Syllabus (in Czech)
  • Struktura výkladu:
    1. Komunikační dovednosti ve službách cestovního ruchu
    2. Komunikační dovednost ve službách cestovní kanceláře, zahraniční reprezentace
    cestovní kanceláře
    3. Komunikační pohotovost v zájezdové činnosti cestovních kanceláří
    4. Specifické služby cestovních kanceláří s důrazem na komunikační dovednosti
    5. Průvodcovské služby
    6. Železniční, letecká, silniční, lodní a ostatní doprava v cestovním ruchu
    7. Ubytovací služby v cestovním ruchu
    8. Stravovací služby v cestovním ruchu a její specifická lexika
    9. Speciální lexika v agroturistice
    10. Komunikační transkulturní rozdíly v cestovním ruchu
    11. Komunikace v cestovním ruchu
    12. Turismus a životní prostředí
    13. Korespondence v cestovním ruchu

    Obsah předmětu:
    1. Komunikační dovednosti ve službách cestovního ruchu
    Komplexnost služeb v cestovním ruchu
    2. Komunikační dovednost ve službách cestovní kanceláře, zahraniční reprezentace
    cestovní kanceláře
    3. Komunikační pohotovost v zájezdové činnosti cestovních kanceláří
    Technika zpracování zájezdů a pobytů (trasa, program, zajištění služeb, partneři,
    nabídka)
    4. Specifické služby cestovních kanceláří s důrazem na komunikační dovednosti
    Lovecké akce, rybářské akce, tématické akce
    Ostatní doplňkové služby
    5. Průvodcovské služby
    Osobnost průvodce, metodika přípravy průvodce v cizím jazyce
    Metodika a technika činnosti průvodce na akci
    6. Železniční, letecká, silniční, lodní a ostatní doprava v cestovním ruchu
    7. Ubytovací služby v cestovním ruchu
    8. Stravovací služby v cestovním ruchu a její specifická lexika
    Gastronomie, mezinárodní kuchyně
    9. Speciální lexika v agroturistice
    10. Komunikační transkulturní rozdíly v cestovním ruchu
    Mezinárodní organizace cestovního ruchu
    11. Komunikace v cestovním ruchu
    12. Turismus a životní prostředí
    13. Korespondence v cestovním ruchu

Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
General note: původní hodnocení: souborná zkouška.
The course is also listed under the following terms Winter 1990, Summer 1991, Winter 1991, Summer 1992, Winter 1992, Summer 1993, Winter 1993, Summer 1994, Winter 1994, Summer 1995, Winter 1995, Summer 1996, Winter 1996, Summer 1997, Winter 1997, Summer 1998, Winter 1998, Summer 1999, Winter 1999, Summer 2000, Winter 2000, Summer 2001, Winter 2001, Summer 2002, Winter 2002, Summer 2003, Winter 2003, Summer 2004, Winter 2004, Summer 2005, Winter 2005, Summer 2006, Summer 2007, Winter 2007.
  • Enrolment Statistics (Winter 2006, recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2006/KCJ110