OPF:KCJ110 German in Tourism - Part 5 - Course Information
KCJ110 German in Tourism - Part 5
School of Business Administration in KarvinaWinter 2006
- Extent and Intensity
- 0/3/0. 2 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
- Guaranteed by
- Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
- Course Enrolment Limitations
- The course is offered to students of any study field.
- Course objectives (in Czech)
- Cílem předmětu je seznámit studenty se základní terminologií, užívanou v cestovním ruchu, stejně jako procvičování konverzační pohotovosti a zvládnutí gramatických struktur. Osvojení dovednosti samostatného vyjadřování ve službách cestovní kanceláře, zaměřenost na jazykovou přípravu průvodce cestovního ruchu.
- Syllabus (in Czech)
- Struktura výkladu:
1. Komunikační dovednosti ve službách cestovního ruchu
2. Komunikační dovednost ve službách cestovní kanceláře, zahraniční reprezentace
cestovní kanceláře
3. Komunikační pohotovost v zájezdové činnosti cestovních kanceláří
4. Specifické služby cestovních kanceláří s důrazem na komunikační dovednosti
5. Průvodcovské služby
6. Železniční, letecká, silniční, lodní a ostatní doprava v cestovním ruchu
7. Ubytovací služby v cestovním ruchu
8. Stravovací služby v cestovním ruchu a její specifická lexika
9. Speciální lexika v agroturistice
10. Komunikační transkulturní rozdíly v cestovním ruchu
11. Komunikace v cestovním ruchu
12. Turismus a životní prostředí
13. Korespondence v cestovním ruchu
Obsah předmětu:
1. Komunikační dovednosti ve službách cestovního ruchu
Komplexnost služeb v cestovním ruchu
2. Komunikační dovednost ve službách cestovní kanceláře, zahraniční reprezentace
cestovní kanceláře
3. Komunikační pohotovost v zájezdové činnosti cestovních kanceláří
Technika zpracování zájezdů a pobytů (trasa, program, zajištění služeb, partneři,
nabídka)
4. Specifické služby cestovních kanceláří s důrazem na komunikační dovednosti
Lovecké akce, rybářské akce, tématické akce
Ostatní doplňkové služby
5. Průvodcovské služby
Osobnost průvodce, metodika přípravy průvodce v cizím jazyce
Metodika a technika činnosti průvodce na akci
6. Železniční, letecká, silniční, lodní a ostatní doprava v cestovním ruchu
7. Ubytovací služby v cestovním ruchu
8. Stravovací služby v cestovním ruchu a její specifická lexika
Gastronomie, mezinárodní kuchyně
9. Speciální lexika v agroturistice
10. Komunikační transkulturní rozdíly v cestovním ruchu
Mezinárodní organizace cestovního ruchu
11. Komunikace v cestovním ruchu
12. Turismus a životní prostředí
13. Korespondence v cestovním ruchu
- Struktura výkladu:
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
General note: původní hodnocení: souborná zkouška.
- Enrolment Statistics (Winter 2006, recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2006/KCJ110