OPF:KCJ465 Španělština pro hotelnictví a - Course Information
KCJ465 Španělština pro hotelnictví a cestovní ruch - 5. část
School of Business Administration in KarvinaWinter 2006
- Extent and Intensity
- 0/3/0. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- Mgr. Hamza Messari, Ph.D. (seminar tutor)
- Guaranteed by
- Mgr. Hamza Messari, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina - Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Business Economics in Trade and Services (programme OPF, B_EKOMAN)
- Hotel Industry (programme OPF, B6503GAHOT)
- Course objectives (in Czech)
- Cíl předmětu: 1/ Uvést studenta do světa dopravy, letecké, pozemní, námořní ? pomocí technické terminologie z tohoto sektoru 2/ Informovat klienty o obecných podmínkách dopravy, reservacích, prodeji jízdenek?. 3/ Kategorie a funkce cestovních kanceláří 4/ Informace a dokumenty používané v cestovních kancelářích 5/ Turistické destinace / okruhy, pobyty, incentivní turistika .. / 6/ Turistické balíčky, cesty za dobrodružstvím a sportovní pobyty 7/ Kongresy, konference a školení 8/ Veletrhy a výstavy Lingvistický a komunikativní obsah: 1/ Úvod do konverzace s klienty a odpovědnými pracovníky pomocí gramatických a komunikativních forem vlastních tomuto typu projevu / přímý a nepřímý styl, gramatické časy? / 2/ Porozumění a dešifrování informací z dopravních manuálů a propagačních plakátů 3/ Interpretovat non textovou informaci 4/ Psát dopisy a dokumenty odpovídající formou
- Syllabus (in Czech)
- Struktura výkladu:
5. Servicios de restauración
6. Por tierra, mar y aire
7. Agence de voyages, travel agency, reisebüro, agencia de viaggi, Agencia de viajes
8. Destinos
9. Reuniones profesionales e información turística
Obsah předmětu:
5. Servicios de restauración
A. Clasificación de los servicios de restauración
B. En un restaurante
C. Catering y otros servicios de restauración
6. Por tierra, mar y aire
A. Transporte por tierra
B. Por mar
C. Transporte aéreo
7. Agence de voyages, travel agency, reisebüro, agencia de viaggi, Agencia de viajes
A. Agencias de viajes: funciones, tipos y profesionales
B. En funciones
C. Información y documentación en las agencias de viajes
8. Destinos
A. Circuitos terrestres y excursiones radiales
B. Programas en avión
C. Aventuras y deportes
9. Reuniones profesionales e información turística
A. Congresos, conferencias y convenciones
B. Ferias y exposiciones
C. Información turística
Studenti pracují se španělskými internetovými stránkami při vyhledávání textů do výuky. K dispozici jim jsou stránky katedry cizích jazyků www.opf.slu.cz/kcj, na kterých se nacházejí podrobnější informace k danému předmětu a úkoly pro práci s internetem. Mají možnost využít slovníky na internetu např. www.seznam.cz, nebo www.translator.cz.
- Struktura výkladu:
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (Winter 2006, recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2006/KCJ465