HOT003 Catering 2 - Service

School of Business Administration in Karvina
Winter 2007
Extent and Intensity
1/1/0. 5 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
Teacher(s)
Mgr. Alexandr Burda (lecturer)
Pavel Šoučík (lecturer)
Mgr. Jiří Vizauer (lecturer)
Mgr. Alexandr Burda (seminar tutor)
Pavel Šoučík (seminar tutor)
Mgr. Jiří Vizauer (seminar tutor)
Guaranteed by
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Syllabus (in Czech)
  • Předmět je zaměřen na základy jednoduché obsluhy v odbytových střediscích stravovacích a společensko-zábavních; studenti získají znalosti psychologie hostů a pracovníků v hotelnictví, kterých budou využívat v provozní a řídicí činnosti.
    1. Společenská pravidla, osobnost pracovníka v obsluze
    2. Hygienické předpisy, estetika, bezpečnost práce
    3. Restaurační inventář
    4. Inventář ostatních odbytových středisek
    5. Příprava na provoz
    6. Způsoby prostírání stolů na snídaně, obědy, večeře
    7. Příprava pomocného inventáře
    8. Způsoby nabídky, prodeje, placení
    9. Organizace práce - systém obsluhy
    10. Systémy obsluhy
    11. Restaurační způsoby obsluhy
    12. Další způsoby obsluhy
Literature
    required literature
  • ŠPAČEK, L. Velká kniha etikety. Mladá Fronta, 2005. ISBN 80-204-1333-2. info
  • SALAČ, G. Moderní obsluha. Praha: Fortuna, 1999. ISBN 80-7032-961-0. info
  • JEČNÁ, D. Společenské chování. Praha: Grada, 1999. info
  • SALAČ, G. Stolničení. Praha: Fortuna, 1996. info
  • BRÁZDOVÁ, D. Zásady společenského chování. Praha, ROAD, 1991. ISBN 80-85385-09-0. info
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Summer 1991, Summer 1992, Summer 1993, Summer 1994, Summer 1995, Summer 1996, Summer 1997, Summer 1998, Summer 1999, Summer 2000, Summer 2001, Summer 2002, Summer 2003, Summer 2004, Summer 2005, Summer 2006, Summer 2007, Summer 2008.
  • Enrolment Statistics (Winter 2007, recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2007/HOT003