OPF:HOT003 Catering 2 - Service - Course Information
HOT003 Catering 2 - Service
School of Business Administration in KarvinaWinter 2007
- Extent and Intensity
- 1/1/0. 5 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
- Teacher(s)
- Mgr. Alexandr Burda (lecturer)
Pavel Šoučík (lecturer)
Mgr. Jiří Vizauer (lecturer)
Mgr. Alexandr Burda (seminar tutor)
Pavel Šoučík (seminar tutor)
Mgr. Jiří Vizauer (seminar tutor) - Guaranteed by
- Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina - Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Hotel Industry (programme OPF, B6503GAHOT)
- Syllabus (in Czech)
- Předmět je zaměřen na základy jednoduché obsluhy v odbytových střediscích stravovacích a společensko-zábavních; studenti získají znalosti psychologie hostů a pracovníků v hotelnictví, kterých budou využívat v provozní a řídicí činnosti.
1. Společenská pravidla, osobnost pracovníka v obsluze
2. Hygienické předpisy, estetika, bezpečnost práce
3. Restaurační inventář
4. Inventář ostatních odbytových středisek
5. Příprava na provoz
6. Způsoby prostírání stolů na snídaně, obědy, večeře
7. Příprava pomocného inventáře
8. Způsoby nabídky, prodeje, placení
9. Organizace práce - systém obsluhy
10. Systémy obsluhy
11. Restaurační způsoby obsluhy
12. Další způsoby obsluhy
- Předmět je zaměřen na základy jednoduché obsluhy v odbytových střediscích stravovacích a společensko-zábavních; studenti získají znalosti psychologie hostů a pracovníků v hotelnictví, kterých budou využívat v provozní a řídicí činnosti.
- Literature
- required literature
- ŠPAČEK, L. Velká kniha etikety. Mladá Fronta, 2005. ISBN 80-204-1333-2. info
- SALAČ, G. Moderní obsluha. Praha: Fortuna, 1999. ISBN 80-7032-961-0. info
- JEČNÁ, D. Společenské chování. Praha: Grada, 1999. info
- SALAČ, G. Stolničení. Praha: Fortuna, 1996. info
- BRÁZDOVÁ, D. Zásady společenského chování. Praha, ROAD, 1991. ISBN 80-85385-09-0. info
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (Winter 2007, recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2007/HOT003