OPF:HOT004 International Hotel - Course Information
HOT004 International Hotel
School of Business Administration in KarvinaWinter 2007
- Extent and Intensity
- 3/0/0. 5 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
- Teacher(s)
- Ing. Miroslava Kostková, Ph.D. (lecturer)
Ing. Jiří Poláček (lecturer)
Ing. Pavlína Sonnková (lecturer)
Ing. Pavlína Šmachová (lecturer)
Anna Wenzelová (lecturer) - Guaranteed by
- Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina - Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Hotel Industry (programme OPF, B6503GAHOT)
- Syllabus (in Czech)
- Cílem předmětu je připravit posluchače pro manažerskou práci v mezinárodním hotelovém průmyslu. Seznámit posluchače s procesem plánování, rozhodování, organizování, komunikování, motivování, kontroly a užití všech zdrojů hotelu ke stanovení a dosažení cílů hotelu. Dále prohloubení znalostí progresivní technologie a metod v podmínkách hotelových řetězců, znalostí filozofie v prodeji a marketingu uplatňovaném v mezinárodním hotelovém a restauračním provozu. Cílem je rovněž vybavit posluchače odbornými znalostmi z oblasti klasifikace ubytovacích a stravovacích zařízení v zahraničí.
1. Současnost a perspektivy moderního hotelového průmyslu
2. Klasifikace ubytovacích zařízení v zahraničí
3. Charakteristika a fungování hotelových skupin/řetězců
4. Mezinárodní rezervační systém
5. Nadstandardní znaky mezinárodních hotelů
6. Regionální zvyklosti uplatňované v hotelnictví
7. Tvoření "package" ubytovacích a stravovacích služeb
8. Banketní činnost na mezinárodní úrovni
9. Zajištění cateringových služeb pro mezinárodní společenské akce
10. Cílové trhy a jejich segmentace
11. Public Relations, reklama a tvorba hotelového prospektu
12. Hotelový kodex
- Cílem předmětu je připravit posluchače pro manažerskou práci v mezinárodním hotelovém průmyslu. Seznámit posluchače s procesem plánování, rozhodování, organizování, komunikování, motivování, kontroly a užití všech zdrojů hotelu ke stanovení a dosažení cílů hotelu. Dále prohloubení znalostí progresivní technologie a metod v podmínkách hotelových řetězců, znalostí filozofie v prodeji a marketingu uplatňovaném v mezinárodním hotelovém a restauračním provozu. Cílem je rovněž vybavit posluchače odbornými znalostmi z oblasti klasifikace ubytovacích a stravovacích zařízení v zahraničí.
- Literature
- required literature
- SMETANA, F., MAREŠOVÁ, E. Ekonomika. Praha: Forturna, 2000. ISBN 80-7168-730-8. info
- Národní federace hotelů a restaurací České republiky:. Food a Beverage. Praha: HRMC, 1999. info
- Národní federace hotelů a restaurací České republiky:. Management na konci 90. let. Praha: HRMC, 1998. info
- ČERNÝ, J., KRUPIČKA,J. Moderní hotel. Úvaly: Ratio, 1998. ISBN 80-86351-07-6. info
- BERÁNEK, J., KOLEK, P. Řízení hotelového provozu. Praha: Grada, 1996. ISBN 80-7169-400-2. info
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2007/HOT004