HOT004 International Hotel

School of Business Administration in Karvina
Winter 2007
Extent and Intensity
3/0/0. 5 credit(s). Type of Completion: zk (examination).
Teacher(s)
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D. (lecturer)
Ing. Jiří Poláček (lecturer)
Ing. Pavlína Sonnková (lecturer)
Ing. Pavlína Šmachová (lecturer)
Anna Wenzelová (lecturer)
Guaranteed by
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Syllabus (in Czech)
  • Cílem předmětu je připravit posluchače pro manažerskou práci v mezinárodním hotelovém průmyslu. Seznámit posluchače s procesem plánování, rozhodování, organizování, komunikování, motivování, kontroly a užití všech zdrojů hotelu ke stanovení a dosažení cílů hotelu. Dále prohloubení znalostí progresivní technologie a metod v podmínkách hotelových řetězců, znalostí filozofie v prodeji a marketingu uplatňovaném v mezinárodním hotelovém a restauračním provozu. Cílem je rovněž vybavit posluchače odbornými znalostmi z oblasti klasifikace ubytovacích a stravovacích zařízení v zahraničí.
    1. Současnost a perspektivy moderního hotelového průmyslu
    2. Klasifikace ubytovacích zařízení v zahraničí
    3. Charakteristika a fungování hotelových skupin/řetězců
    4. Mezinárodní rezervační systém
    5. Nadstandardní znaky mezinárodních hotelů
    6. Regionální zvyklosti uplatňované v hotelnictví
    7. Tvoření "package" ubytovacích a stravovacích služeb
    8. Banketní činnost na mezinárodní úrovni
    9. Zajištění cateringových služeb pro mezinárodní společenské akce
    10. Cílové trhy a jejich segmentace
    11. Public Relations, reklama a tvorba hotelového prospektu
    12. Hotelový kodex
Literature
    required literature
  • SMETANA, F., MAREŠOVÁ, E. Ekonomika. Praha: Forturna, 2000. ISBN 80-7168-730-8. info
  • Národní federace hotelů a restaurací České republiky:. Food a Beverage. Praha: HRMC, 1999. info
  • Národní federace hotelů a restaurací České republiky:. Management na konci 90. let. Praha: HRMC, 1998. info
  • ČERNÝ, J., KRUPIČKA,J. Moderní hotel. Úvaly: Ratio, 1998. ISBN 80-86351-07-6. info
  • BERÁNEK, J., KOLEK, P. Řízení hotelového provozu. Praha: Grada, 1996. ISBN 80-7169-400-2. info
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Winter 1990, Summer 1991, Winter 1991, Summer 1992, Winter 1992, Summer 1993, Winter 1993, Summer 1994, Winter 1994, Summer 1995, Winter 1995, Summer 1996, Winter 1996, Summer 1997, Winter 1997, Summer 1998, Winter 1998, Summer 1999, Winter 1999, Summer 2000, Winter 2000, Summer 2001, Winter 2001, Summer 2002, Winter 2002, Summer 2003, Winter 2003, Summer 2004, Winter 2004, Summer 2005, Winter 2005, Summer 2006, Winter 2006, Summer 2007.
  • Enrolment Statistics (recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2007/HOT004