KCJ465 Spanish for Hotels and Tourism - Part 5

School of Business Administration in Karvina
Winter 2007
Extent and Intensity
0/3/0. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Mgr. Hamza Messari, Ph.D. (seminar tutor)
Guaranteed by
Mgr. Hamza Messari, Ph.D.
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
1/ Uvést studenta do světa dopravy, letecké, pozemní, námořní ? pomocí technické terminologie z tohoto sektoru 2/ Informovat klienty o obecných podmínkách dopravy, reservacích, prodeji jízdenek?. 3/ Kategorie a funkce cestovních kanceláří 4/ Informace a dokumenty používané v cestovních kancelářích 5/ Turistické destinace / okruhy, pobyty, incentivní turistika .. / 6/ Turistické balíčky, cesty za dobrodružstvím a sportovní pobyty 7/ Kongresy, konference a školení 8/ Veletrhy a výstavy
Syllabus (in Czech)
  • Struktura výkladu:
    5. Servicios de restauración
    6. Por tierra, mar y aire
    7. Agence de voyages, travel agency, reisebüro, agencia de viaggi, Agencia de viajes
    8. Destinos
    9. Reuniones profesionales e información turística
    Obsah předmětu:
    5. Servicios de restauración
    A. Clasificación de los servicios de restauración
    B. En un restaurante
    C. Catering y otros servicios de restauración
    6. Por tierra, mar y aire
    A. Transporte por tierra
    B. Por mar
    C. Transporte aéreo
    7. Agence de voyages, travel agency, reisebüro, agencia de viaggi, Agencia de viajes
    A. Agencias de viajes: funciones, tipos y profesionales
    B. En funciones
    C. Información y documentación en las agencias de viajes
    8. Destinos
    A. Circuitos terrestres y excursiones radiales
    B. Programas en avión
    C. Aventuras y deportes
    9. Reuniones profesionales e información turística
    A. Congresos, conferencias y convenciones
    B. Ferias y exposiciones
    C. Información turística

    Studenti pracují se španělskými internetovými stránkami při vyhledávání textů do výuky. K dispozici jim jsou stránky katedry cizích jazyků www.opf.slu.cz/kcj, na kterých se nacházejí podrobnější informace k danému předmětu a úkoly pro práci s internetem. Mají možnost využít slovníky na internetu např. www.seznam.cz, nebo www.translator.cz.
Literature
    required literature
  • BELTÁN AGUIRRE, B. El espańol por profesiones, servicios turísticos. Madrid: Ed. S.G.E.L, 1994. info
    recommended literature
  • FAJARDO, M., GONZÁLEZ, S. Marca Registrada. Espa?ol para los negocios. Madrid: Sintonía Dos, 1997. info
  • GÓMEZ DE ENTERRÍA, J. Correspondencia Comercial en Espanol. Madrid: SGEL, 1995. info
  • MARTÍN, A. El Espańol de los Negocios. Madrid, 1995. info
  • AGUIRRE, B. El espanol por profesiones. Servicios turísticos. Madrid: SGEL, 1994. ISBN 84-7143-481-4. info
  • DE PRADA, M. Hablando de Negocios. Madrid: EDELSA, 1993. info
  • ZDĚNOVCOVÁ, V. Španělský obchodní dopis. Praha: VŠE, 1992. ISBN 80-7079-722-3. info
  • AGUIRRE, B., HERNÁNDEZ, C. El lenguaje administrativo y comercial. Madrid: SGEL, 1988. ISBN 84-7143-287-0. info
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Winter 1990, Winter 1991, Winter 1992, Winter 1993, Winter 1994, Winter 1995, Winter 1996, Winter 1997, Winter 1998, Winter 1999, Winter 2000, Winter 2001, Winter 2002, Winter 2003, Winter 2004, Winter 2005, Winter 2006.
  • Enrolment Statistics (recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2007/KCJ465