OPF:KCRCTUH Technical Background and Maint - Course Information
KCRCTUH Technical Background and Maintaining the Hotel
School of Business Administration in KarvinaWinter 2009
- Extent and Intensity
- 8/0/0. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- Ing. Bohumír Přebinda (lecturer)
Ing. Pavlína Sonnková (lecturer)
Anna Wenzelová (lecturer)
Ing. Bohumír Přebinda (seminar tutor)
Anna Wenzelová (seminar tutor) - Guaranteed by
- Ing. Pavlína Sonnková
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina - Course Enrolment Limitations
- The course is offered to students of any study field.
- Course objectives (in Czech)
- Úkolem předmětu je podat přehlednou informaci o technickém vybavení jednotlivých provozů podniků ubytovacích služeb a jejich činnosti z prostorového, materiálního a finančního hlediska. Úkolem je seznámit studenty se strukturou, náplní práce a řízením technického útvaru. Studenti se naučí posuzovat technická a technologická zařízení s ohledem na technické parametry, funkční vlastnosti a ekonomickou náročnost. Předmět prezentuje nejnovější trendy ve vývoji technologie a techniky provozů cestovního ruchu, ubytovacích, stravovacích a lázeňských zařízení.
- Syllabus (in Czech)
- 1. Služby technického úseku ubytovacích zařízení
2. Výstavba a rekonstrukce hotelů a stravovacích provozů
3. Operativně-technická evidence technického úseku
4. Technické zabezpečení požární ochrany a bezpečnostní zajištění ubytovacích zařízení
5. Komunikační technika
6. Vybavení ubytovacích zařízení dle klasifikace
7. Architektura a design hotelových provozů a pokojů
8. Technologická a technická zařízení výrobních středisek
9. Technologická a technická zařízení odbytových středisek
10. Skladovací prostory a jejich vybavení
11. Technologická a technická zařízení lázeňských provozů
12. Technické a technologické vybavení pomocných provozů a doplňkových služeb
13. Údržba ubytovacích zařízení
- 1. Služby technického úseku ubytovacích zařízení
- Literature
- required literature
- VESELÝ, P. Projektování hotelového provozu. Praha: VŠH, 2003. ISBN 80-86578-23-2. info
- CÓN, F. Zařízení provozoven v kostce. Praha: Ratio, 1999. info
- ČERNÝ, J., KRUPIČKA,J. Moderní hotel. Úvaly: Ratio, 1998. ISBN 80-86351-07-6. info
- DLABAL, J. Zařízení provozoven. Praha: Merkur, 1988. info
- recommended literature
- Vyhláška MMR č. 137/98 Sb., platná pro ubytovací zařízení nově stavěná, kolaudovaná a rekolaudovaná po 1. červenci 1998 o obecných technických požadavcích na výstavbu, ze dne 9. června 1998. info
- Vyhláška MMR č. 500/2006 Sb. o územně analytických podkladech, územně plánovací dokumentaci a způsobu evidence územně plánovací činnosti. info
- Zákon č. 203/1994 Sb. o požární ochraně. info
- Zákon č. 17/1992 Sb.o životním prostředí ve znění zákona č. 123/1998 Sb. info
- Zákon č. 183/2006 Sb. o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon). info
- Zákon č. 185/2001 Sb. o odpadech ve znění zákona č. 100/2001 Sb. info
- Jiří Černý. Moderní kuchyně ve společném stravování. Praha Úvaly Ratio, 2006. ISBN 80-86351-06-8. info
- ŠTĚTINA,V., LAMBOJOVÁ, M. Podnikatelský záměr na rozvoj cestovního ruchu v regionech a ekologické zásady výstavby a provozu hotelů a dalších ubytovacích a stravovacích zařízení. Praha: NFHR ČR, 1999. info
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2009/KCRCTUH