OPF:KCRPSPP Social Protocol - Course Information
KCRPSPP Social Protocol
School of Business Administration in KarvinaWinter 2011
- Extent and Intensity
- 2/0/0. 2 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- Mgr. Alexandr Burda (lecturer)
Ing. Milan Němčanský (lecturer)
Ing. Dagmar Zorková, Ph.D. (lecturer) - Guaranteed by
- Ing. Milan Němčanský
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina - Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Economy of Tourism (programme OPF, B_EKOMAN)
- Business Economics in Trade and Services (programme OPF, B_EKOMAN)
- Hotel Industry (programme OPF, B6503GAHOT)
- Marketing and Management (programme OPF, B_EKOMAN)
- Course objectives (in Czech)
- Během studia se student seznámí s komplexem vědomostí z oblasti společenského a diplomatického protokolu. Dostane se mu informací o zásadách společenského jednání v podnikatelské činnosti, zejména při uzavírání obchodů a s tím souvisejícími normami společenského vystupování. Součástí jsou též zásady diplomatického protokolu a jednání na vyšší úrovni v mezinárodních hospodářských vztazích a v mezinárodních organizacích.
- Syllabus (in Czech)
1. Psychologie společenského styku
2. Pravidla společenského chování
3. Oblékání
4. Diplomacie a diplomatické styky
5. Vnitřní a zahraniční orgány státu pro mezinárodní styky
6. Diplomatické výsady a imunity
7. Diplomatický protokol
8. Protokol a etiketa v obchodní diplomacii
9. Etiketa v obchodním styku se zahraničními partnery na úrovni firem
- Literature
- required literature
- NĚMČANSKÝ, M. Společenský, diplomatický a obchodní protokol. SU OPF Karviná, 2011. ISBN 978-80-7248-636-6. info
- ŠPAČEK, L. Nová velká kniha etikety. Praha: Mladá fronta, 2008. ISBN 978-80-204-1954-0. info
- MATHÉ, I., ŠPAČEK, L. Etiketa. Praha: BB/art, 2005. ISBN 80-7341-564-X. info
- GULLOVÁ, S., MÜLLEROVÁ, F., ŠRONĚK, I. Společenský styk a diplomatický protokol. Praha:VŠE, 2000. ISBN 80-245-0115-5. info
- BYSTRICKÝ, Ĺ. Základy diplomacie. Bratislava, Vydavatelstvo Dilema, 2000. ISBN 80-968029-9-2. info
- NĚMČANSKÝ, M.,. Obchodní jednání a společenský styk. Karviná: SU OPF, 1996. ISBN 80-85879-33-6. info
- ŠRONĚK, I. Etiketa a etiketa v podnikání, 1. vyd. Praha : Management Press, 1995. ISBN 80-85603-94-2. info
- TÓTH, Ľ. Protokol a etiketa v diplomacii a obchode. Bratislava THB, 1994. info
- recommended literature
- SMEJKAL,V., BACHRACHOVÁ, H. Velký lexikon společenského chování. ISBN 978-80-247-1560-5. info
- WITT, U. Správné chování u stolu. Už žádné trapasy. Praha, GRADA, 2006. ISBN 80-247-1797-2. info
- KOLEKTIV AUTORŮ. . Diplomatická praxe I. a II. Praha: Ministerstvo zahraničních věcí, 1994. info
- EIS, Z. Krize všedního dne. Praha:GRADA, 1994. info
- SMEJKAL, V. Lexikon společenského chování. Praha, GRADA, 1993. info
- WOLFFOVÁ, I. Moderní společenské způsoby. Bratislava: Nezávislosť, 1992. info
- BRÁZDOVÁ, D. Zásady společenského chování. Praha, ROAD, 1991. ISBN 80-85385-09-0. info
- Language of instruction
- Czech
- Further comments (probably available only in Czech)
- The course can also be completed outside the examination period.
- Enrolment Statistics (Winter 2011, recent)
- Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2011/KCRPSPP