KCJKU3VAP University of the Third Age

School of Business Administration in Karvina
Winter 2013
Extent and Intensity
2/0/0. 0 credit(s). Type of Completion: z (credit).
Teacher(s)
Mgr. Jana Hejtmánková, Ph.D. (lecturer)
PhDr. Janusz Karpeta, Ph.D. (lecturer)
Guaranteed by
Department of Tourism and Leisure Activities – School of Business Administration in Karvina
Prerequisites (in Czech)
Předpokládá se ukončené středoškolské vzdělání (není podmínkou).
Course Enrolment Limitations
The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Course objectives (in Czech)
Úroveň - A 1.2 mírně pokročilí Předmět směřuje k osvojení základních znalostí a dovedností dostatečných k řešení běžných situací ve sféře obecného jazyka. Cizojazyčné návyky posluchačů jsou formovány tak, že po absolvování budou studenti schopni porozumět běžným obratům společenského styku a umět je aplikovat, dorozumět se v případě, že mluvčí hovoří zřetelně a pomalu, reagovat v každodenních situacích. Součástí předmětu je nácvik strategií v oblasti lexikálně-gramatické, porozumění čtenému textu, psaní, poslechu s porozuměním a mluveného projevu s důrazem na interkulturní kompetenci.
Syllabus
  • 1. The world's largest industry
    2. Food
    3. Offers and requests, eating and drinking
    4. The best way to travel
    5. Interview
    6. Welcoming a visitor
    7. Life in the fast lane
    8. Present trends
    9. Making and changing arrangements
    10. Summary and practice of grammar and lexis
Language of instruction
Czech
Further comments (probably available only in Czech)
The course can also be completed outside the examination period.
The course is also listed under the following terms Summer 2014.
  • Enrolment Statistics (Winter 2013, recent)
  • Permalink: https://is.slu.cz/course/opf/winter2013/KCJKU3VAP