Marketing hotelových služeb
Ing. Miroslava Kostková, Ph.D.
Marketing hotelových služeb
Info
Období
léto 2021
Kapitola obsahuje:
1
Studijní materiály
Učitel doporučuje studovat od 22. 2. 2021 do 28. 2. 2021.
Kapitola obsahuje:
2
Studijní materiály
1
Studijní text
Učitel doporučuje studovat od 1. 3. 2021 do 7. 3. 2021.
Kapitola obsahuje:
1
Studijní materiály
1
Studijní text
Učitel doporučuje studovat od 8. 3. 2021 do 14. 3. 2021.
Kapitola obsahuje:
1
Studijní text
Učitel doporučuje studovat od 15. 3. 2021 do 21. 3. 2021.
Kapitola obsahuje:
1
Studijní materiály
1
Studijní text
Učitel doporučuje studovat od 22. 3. 2021 do 28. 3. 2021.
Kapitola obsahuje:
1
Studijní materiály
1
Studijní text
Učitel doporučuje studovat od 29. 3. 2021 do 4. 4. 2021.
Kapitola obsahuje:
1
Studijní materiály
1
Studijní text
Učitel doporučuje studovat od 5. 4. 2021 do 11. 4. 2021.
Kapitola obsahuje:
1
Studijní materiály
1
Studijní text
Učitel doporučuje studovat od 12. 4. 2021 do 18. 4. 2021.
Kapitola obsahuje:
1
Studijní materiály
1
Studijní text
Učitel doporučuje studovat od 19. 4. 2021 do 25. 4. 2021.
Kapitola obsahuje:
1
Studijní materiály
1
Studijní text
Učitel doporučuje studovat od 26. 4. 2021 do 2. 5. 2021.
Kapitola obsahuje:
1
Studijní text
Učitel doporučuje studovat od 3. 5. 2021 do 9. 5. 2021.
Kapitola obsahuje:
2
PDF
1
Studijní text
Učitel doporučuje studovat od 10. 5. 2021 do 16. 5. 2021.

Týden 1 - organizační pokyny


PMHS Podmínky absolvování předmětu
Organizační pokyny, podmínky absolvování předmětu, základní studijní text - Kiráľová, A., 2004. Marketing hotelových služeb

Týden 2 - Marketingový proces v hotelnictví


Hotelnictví a cestovní ruch
Význam hotelnictví v cestovním ruchu ČR
Marketingovy proces v hotelnictvi
Etapy marketingového procesu

Otázky k tématu:

  • Definuj služby hotelnictví a uveď jejich specifika.
  • Uveď  odlišnosti marketingu ve službách.
  • Uveď podstatu a historický vývoj marketingu CR.
  • Charakterizuj marketingový systém  hotelnictví .
  • Uveď charakteristické znaky strategického marketingu v hotelnictví.
  • Charakterizuj marketingový proces v hotelnictví.

Týden 3 - marketingový informační systém v hotelnictví


Otázky k tématům:

  • Charakterizuj marketingový systém hotelnictví.
  • Uveď vymezení pojmu marketingový výzkum v hotelnictví.
  • Co je cílem marketingového výzkumu v hotelnictví.
  • Vyjmenuj a charakterizuj používané metody sběru dat v hotelnictví.
  • Charakterizuj výzkum trhu v hotelnictví.

Týden 4 - Marketingový plán hotelnictví

Otázky k tématu:

  • Co je to marketingový plán?
  • Uveď jeho části a charakterizuj je.
  • Uveď význam tvorby marketingového plánu v hotelnictví.

Týden 5 - Analytické metody marketingového výzkumu v hotelnictví


Analytické metody marketingového výzkumu v hotelnictví
Význam analýzy trhu a využití marketingového výzkumu v hotelnictví

Otázky k tématu:

  • Uveď vymezení pojmu marketingový výzkum  v hotelnictví.
  • Co je cílem marketingového výzkumu v hotelnictví.
  • Vyjmenuj etapy marketingového výzkumu  v hotelnictví.
  • Vyjmenuj a charakterizuj používané metody sběru dat v hotelnictví.

Týden 6 - marketingový mix v hotelnictví


marketingový mix v hotelnictví
marketingový mix v hotelnictví, produkt

Otázky k tématům:

  • Definuj marketingový mix hotelnictví.
  • Vyjmenuj a charakterizuj nástroje marketingového mixu hotelnictví.
  • Charakterizuj "Produkt".
  • Uveď význam image a kvality produktu hotelnictví.
  • Uveď složky produktu-služby,
  • Charakterizuj produkt z pohledu destinace CR.

Týden 7 - Distribuční cesty v hotelnictví


Placement
Distribuční cesty

Otázky k tématu:

Popiš distribuční cesty v hotelnictví.

Charakterizuj přímou a nepřímou distibuci.

Týden 8 - Cena


Cena
Cena jako nástroj marketingu

  • Otázky k tématu:
  • - Uveď definici ceny, její dvojí roli a definuj cenovou elasticitu poptávky v hotelnictví
  • - Popiš vztah ceny a kvality v hotelnictví.
  • - Popiš proces plánování ceny  a faktorů, které ji ovlivňují v hotelnictví.
  • - Charakterizuj cenové slevy a cenovou diskriminaci  v hotelnictví.

  • Týden 9 - marketingová komunikace v hotelnictví


    Marketingová komunikace v hotelnictví
    Nástroje marketingové komunikace v hotelnictví

    Otázky k tématům:

    • Popiš jednotlivé etapy marketingového komunikačního procesu.
    • Charakterizuj nástroje komunikačního mixu a jejich využití v hotelnictví.
    • Uveď výhody a nevýhody jednotlivých nástrojů.
    • Popiš jednotlivé kroky plánování reklamních aktivit v hotelnictví.
    • Vyjmenuj kritéria  měření a hodnocení úspěšnosti marketingové komunikace v hotelnictví.
    • Jaké je využití internetu v hotelnictví.
    • Charakterizuj E-marketing v hotelnictví.
    • Uveď výhody a nevýhody online marketingu v hotelnictví.
    • Vyjmenuj způsoby a formy online reklamy v hotelnictví.
    • Vyjmenuj přínosy marketingu hotelnictví. na sociálních sítích.

    Týden 10 - People, packaging a programming

    People, packaging a programming
    Lidé, balíčky služeb a programování

    Otázky k tématu:

    • Uveď charakteristiku "People".
    • Rozděl tento nástroj na Zaměstnanci a Zákazníci.
    • Charakterizuj práci v oblasti řízení lidských zdrojů.
    • Uveď význam tvorby balíčků a programování v hotelnictví.

    Týden 11 - Marketing událostí v hotelnictví

  • Uveď vymezení pojmu Event, Event Marketing a Event Management.
  • Co je marketing událostí a jaký má v hotelnictví význam.
  • Vyjmenuj charakteristické znaky událostí v CR.
  • Uveď rozdělení eventů v CR a hotelnictví.
  • Týden 12 - poptávka a zavádění nových služeb v hotelnictví


    Poptávka po stravovacích a ubytovacích službách
    Charakteristika poptávky v hotelnictví
    Vývoj a zavádění nových služeb
    Inovace v hotelnictví

    Otázky k tématům

    • Definuj zákazníka hotelnictví.
    • Uveď determinující faktory rozhodování o nákupu služby hotelnictví.
    • Vyjmenuj skupiny zákazníků hotelnictví podle vztahu mezi zákazníkem a jeho dodavatelem.
    • Charakterizuj strategie řízení nabídky v hotelnictví.
    • Jak se měří produktivita a kvalita ve službách hotelnictví.
    • Charakterizuj Český systém kvality služeb.
    • Charakterizuj hodnotu služby pro zákazníka.
    • Charakterizuj hodnotu a význam značky v hotelnictví.