Máte zapnutý náhled celé osnovy, zpět na běžné zobrazení.
Načítání a prohlížení osnovy může být v závislosti na množství obsahu pomalejší.
Kapitola obsahuje:
1
Studijní materiály
Učitel doporučuje studovat od 22. 2. 2021 do 28. 2. 2021.
Kapitola obsahuje:
2
Studijní materiály
1
Studijní text
Učitel doporučuje studovat od 1. 3. 2021 do 7. 3. 2021.
Kapitola obsahuje:
1
Studijní materiály
1
Studijní text
Učitel doporučuje studovat od 8. 3. 2021 do 14. 3. 2021.
Kapitola obsahuje:
1
Studijní text
Učitel doporučuje studovat od 15. 3. 2021 do 21. 3. 2021.
Kapitola obsahuje:
1
Studijní materiály
1
Studijní text
Učitel doporučuje studovat od 22. 3. 2021 do 28. 3. 2021.
Kapitola obsahuje:
1
Studijní materiály
1
Studijní text
Učitel doporučuje studovat od 29. 3. 2021 do 4. 4. 2021.
Kapitola obsahuje:
1
Studijní materiály
1
Studijní text
Učitel doporučuje studovat od 5. 4. 2021 do 11. 4. 2021.
Kapitola obsahuje:
1
Studijní materiály
1
Studijní text
Učitel doporučuje studovat od 12. 4. 2021 do 18. 4. 2021.
Kapitola obsahuje:
1
Studijní materiály
1
Studijní text
Učitel doporučuje studovat od 19. 4. 2021 do 25. 4. 2021.
Kapitola obsahuje:
1
Studijní materiály
1
Studijní text
Učitel doporučuje studovat od 26. 4. 2021 do 2. 5. 2021.
Kapitola obsahuje:
1
Studijní text
Učitel doporučuje studovat od 3. 5. 2021 do 9. 5. 2021.
Kapitola obsahuje:
2
PDF
1
Studijní text
Učitel doporučuje studovat od 10. 5. 2021 do 16. 5. 2021.
Týden 1 - organizační pokyny
PMHS Podmínky absolvování předmětu
Organizační pokyny, podmínky absolvování předmětu, základní studijní text - Kiráľová, A., 2004. Marketing hotelových služeb
Týden 2 - Marketingový proces v hotelnictví
Hotelnictví a cestovní ruch
Význam hotelnictví v cestovním ruchu ČR
Marketingovy proces v hotelnictvi
Etapy marketingového procesu
Otázky k tématu:
- Definuj služby hotelnictví a uveď jejich specifika.
- Uveď odlišnosti marketingu ve službách.
- Uveď podstatu a historický vývoj marketingu CR.
- Charakterizuj marketingový systém hotelnictví .
- Uveď charakteristické znaky strategického marketingu v hotelnictví.
- Charakterizuj marketingový proces v hotelnictví.
Týden 3 - marketingový informační systém v hotelnictví
Otázky k
tématům:
- Charakterizuj marketingový
systém hotelnictví.
- Uveď vymezení pojmu
marketingový výzkum v hotelnictví.
- Co je cílem marketingového
výzkumu v hotelnictví.
- Vyjmenuj a charakterizuj
používané metody sběru dat v hotelnictví.
- Charakterizuj výzkum trhu v hotelnictví.
Týden 4 - Marketingový plán hotelnictví
Otázky k tématu:
- Co je to marketingový plán?
- Uveď jeho části a charakterizuj je.
- Uveď význam tvorby marketingového plánu v hotelnictví.
Týden 5 - Analytické metody marketingového výzkumu v hotelnictví
Analytické metody marketingového výzkumu v hotelnictví
Význam analýzy trhu a využití marketingového výzkumu v hotelnictví
Otázky k tématu:
- Uveď vymezení pojmu marketingový výzkum v hotelnictví.
- Co je cílem marketingového výzkumu v hotelnictví.
- Vyjmenuj etapy marketingového výzkumu v hotelnictví.
- Vyjmenuj a charakterizuj používané metody sběru dat v hotelnictví.
Týden 6 - marketingový mix v hotelnictví
marketingový mix v hotelnictví
marketingový mix v hotelnictví, produkt
Otázky k tématům:
- Definuj marketingový mix hotelnictví.
- Vyjmenuj a charakterizuj
nástroje marketingového mixu hotelnictví.
- Charakterizuj
"Produkt".
- Uveď význam image a kvality
produktu hotelnictví.
- Uveď složky produktu-služby,
- Charakterizuj produkt z pohledu
destinace CR.
Týden 7 - Distribuční cesty v hotelnictví
Placement
Distribuční cesty
Otázky k tématu:
Popiš distribuční cesty v hotelnictví.
Charakterizuj přímou a nepřímou distibuci.
Týden 8 - Cena
Cena
Cena jako nástroj marketingu
Týden 9 - marketingová komunikace v hotelnictví
Marketingová komunikace v hotelnictví
Nástroje marketingové komunikace v hotelnictví
Otázky k
tématům:
- Popiš jednotlivé etapy
marketingového komunikačního procesu.
- Charakterizuj nástroje
komunikačního mixu a jejich využití v hotelnictví.
- Uveď výhody a nevýhody
jednotlivých nástrojů.
- Popiš jednotlivé kroky
plánování reklamních aktivit v hotelnictví.
- Vyjmenuj kritéria měření
a hodnocení úspěšnosti marketingové komunikace v hotelnictví.
- Jaké je využití internetu v hotelnictví.
- Charakterizuj E-marketing
v hotelnictví.
- Uveď výhody a nevýhody online
marketingu v hotelnictví.
- Vyjmenuj způsoby a formy online
reklamy v hotelnictví.
- Vyjmenuj přínosy marketingu hotelnictví.
na sociálních sítích.
Týden 10 - People, packaging a programming
People, packaging a programming
Lidé, balíčky služeb a programování
Otázky k tématu:
- Uveď charakteristiku "People".
- Rozděl tento nástroj na Zaměstnanci a Zákazníci.
- Charakterizuj práci v oblasti řízení lidských zdrojů.
- Uveď význam tvorby balíčků a programování v hotelnictví.
Týden 11 - Marketing událostí v hotelnictví
Týden 12 - poptávka a zavádění nových služeb v hotelnictví
Poptávka po stravovacích a ubytovacích službách
Charakteristika poptávky v hotelnictví
Vývoj a zavádění nových služeb
Inovace v hotelnictví
Otázky k tématům
- Definuj zákazníka hotelnictví.
- Uveď determinující faktory
rozhodování o nákupu služby hotelnictví.
- Vyjmenuj skupiny zákazníků
hotelnictví podle vztahu mezi zákazníkem a jeho dodavatelem.
- Charakterizuj strategie řízení
nabídky v hotelnictví.
- Jak se měří produktivita a
kvalita ve službách hotelnictví.
- Charakterizuj Český systém
kvality služeb.
- Charakterizuj hodnotu služby
pro zákazníka.
- Charakterizuj hodnotu a význam
značky v hotelnictví.