FPF:KLJAGJ12 Anglický jazyk II - pokročilí - Informace o předmětu
KLJAGJ12 Anglický jazyk II - pokročilí
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavěléto 2011
- Rozsah
- 0/3/0. 3 kr. Ukončení: z.
- Garance
- PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D.
Ústav cizích jazyků – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě - Předpoklady
- KLJAGJ11 Anglický jazyk I - pokročilí || ULGATLJ080 Anglický jazyk I - MP || ULGATLP080 Anglický jazyk I - pokročilí
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Lázeňství a turismus (program FPF, B6503GAHOT)
- Cíle předmětu
- Cílem je zopakovat a prohloubit dosažené znalosti gramatického a lexikálního systému anglického jazyka v kombinaci s intenzivním nácvikem čtyř jazykových dovedností v komunikativním kontextu. Seznámit studenty se systémem jazyka v jeho běžném užívání s aplikací zajímavých textů pro poslech a čtení. Seznámit je se způsoby tvoření a obohacování slovní zásoby. Vést studenty k uvědomělému a cílevědomému používání jazyka v komunikaci jak z hlediska plynulosti, tak správnosti. Současně vybavit studenty znalostí základní odborné slovní zásoby v oblasti hotelnictví a gastronomie a vybranými odbornými tématy.
- Osnova
- 1. Staffing and internal organization
2. Reservations and check-in
3. Modal verbs, Obligation and permission, Multi-word verbs
4. Future forms, Some-/any-/no-/everybody, Prepositions; make or do?
- 1. Staffing and internal organization
- Literatura
- doporučená literatura
- Pomocné studijní texty. Odborná terminologie a texty pro anglický jazyk. info
- HARDING K., HENDERSON P. High Season. Oxford: Oxford University Press, 2001. ISBN 0 19 451308 4. info
- BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
- SOARS, L.& J. New Headway Student's Book + Workbook. Oxford: Oxford University Press, 2000. info
- FRONEK, J. Anglicko-český, česko-anglický slovník. Praha: Leda, 1999, 1999. ISBN 80-85927-48-9. info
- KOLEKTIV. Angličtina pro společné stravování a hotelový provoz. Praha: SPN,, 1995. ISBN 80- 85937-18-2. info
- KEANE, L. International Restaurant English. International Hotel English. New York: Prentice Hall, 1992. info
- Vyučovací jazyk
- Angličtina
- Informace učitele
- Předmět je ukončen zápočtem, který studenti získají na základě domácí přípravy, průběžného písemného či ústního testování a kreditního testu. V průběhu semestru mají studenti možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zápočtu je 70 bodů minimum. Studenti tohoto předmětu mají závaznou 75% docházku. Předmět může být zapsán pouze po získání zápočtu z předcházejícího semestru.
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (léto 2011, nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/fpf/leto2011/KLJAGJ12