KLJAGJ14 Anglický jazyk IV - pokročilí

Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
léto 2011
Rozsah
0/3/0. 3 kr. Ukončení: z.
Garance
PhDr. Radmila Dluhošová, Ph.D.
Ústav cizích jazyků – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě
Předpoklady
KLJAGJ13 Anglický jazyk III - P || ULGATLP280 Anglický jazyk III - pokročilí
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Prohloubení a upevnění všech jazykových dovedností, hlubší osvojení mluvnických struktur jazyka. Zdokonalení ústního a písemného projevu s odborným obsahem. Zdokonalení výslovnosti, poslechu a porozumění, schopnosti účastnit se dialogu v rámci dané odborné tématiky. Důraz se klade na adekvátní volbu jazykových prostředků, na širší použití odborného jazyka v různých profesních situacích, na správné vystupování. Prohloubení a rozšíření slovní zásoby terminologií z oblasti cestovního ruchu, aktivní užívání znalostí lexika a gramatických struktur na základě autentických písemných materiálů a nahrávek. Rozvíjení komunikačních dovedností při řešení problémových situací. Student si může zapsat a absolvovat vyšší část 1. cizího jazyka v případě, že mu schází maximálně jedna nižší část bez dalších omezení. V případě, že mu schází více částí, nebude mu zápis a absolvování umožněno.
Osnova
  • 1. Off-site services
    2. The business traveller
    3. First Conditionals, Second Conditionals, Wish and If only, Vocabulary - money, Multi-word verbs
    4. Modals of probability - present, Continuous infinitives, Modals of probability - past, Changing sentences. Verbs and nouns that go together, Connected speech, Shifting stress, Prepositions
    5. Present Perfect Continuous, Questions, Simple or Continuous, Time expressions, Suffixes and prefixes
Literatura
    doporučená literatura
  • Pomocné studijní texty. Odborná terminologie a texty pro anglický jazyk. info
  • HARDING K., HENDERSON P. High Season. Oxford: Oxford University Press, 2001. ISBN 0 19 451308 4. info
  • BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
  • SOARS, L.& J. New Headway Student's Book + Workbook. Oxford: Oxford University Press, 2000. info
  • FRONEK, J. Anglicko-český, česko-anglický slovník. Praha: Leda, 1999, 1999. ISBN 80-85927-48-9. info
  • KOLEKTIV. Angličtina pro společné stravování a hotelový provoz. Praha: SPN,, 1995. ISBN 80- 85937-18-2. info
  • KEANE, L. International Restaurant English. International Hotel English. New York: Prentice Hall, 1992. info
Vyučovací jazyk
Angličtina
Informace učitele
Předmět je ukončen zápočtem, který studenti získají na základě domácí přípravy, průběžného písemného či ústního testování a kreditního testu. V průběhu semestru mají studenti možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zápočtu je 70 bodů minimum. Studenti tohoto předmětu mají závaznou 75% docházku. Předmět může být zapsán pouze po získání zápočtu z předcházejícího semestru.
Další komentáře
Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Předmět je zařazen také v obdobích léto 2012, léto 2013, léto 2014, léto 2015, léto 2016, léto 2017, léto 2018, léto 2019, léto 2020, léto 2021, léto 2022, léto 2023, léto 2024.