FPF:KLJNEJ14 Německý jazyk IV - pokročilí - Informace o předmětu
KLJNEJ14 Německý jazyk IV - pokročilí
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavěléto 2011
- Rozsah
- 0/3/0. 3 kr. Ukončení: z.
- Garance
- PhDr. Zdenka Jirásková
Ústav cizích jazyků – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě - Předpoklady
- KLJNEJ13 Německý jazyk III - pokročilí || ULGATLP282 Německý jazyk III - pokročilí
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Lázeňství a turismus (program FPF, B6503GAHOT)
- Cíle předmětu
- Shrnutí a utvrzení frekventovaných obtížnějších mluvnických jevů účelově zaměřených zejména na jazyk užívaný zejména v lázeňském provozu, a to v ústním a písemném projevu, kultivování výslovnosti. Další rozšíření rejstříku odborného jazyka a jazykových struktur aplikovaných na profesní situace. Důraz je kladen na schopnost samostatného vystupování a souvislého projevu. Student si může zapsat a absolvovat vyšší část 1. cizího jazyka v případě, že mu schází maximálně jedna nižší část bez dalších omezení. V případě, že mu schází více částí, nebude mu zápis a absolvování umožněno.
- Osnova
- GRAMMATISCHE SCHWERPUNKTE
FACHTHEMEN - KURWESEN
REFERATE DER STUDENTEN
- GRAMMATISCHE SCHWERPUNKTE
- Literatura
- doporučená literatura
- BARBERIS, P. - BRUNO, E. Deutsch im Hotel - Korrespondenz. Ismaning: Max Hueber Verlag, 2005. info
- ŠIMONOVSKÁ, E. Fachdeutsch für Fortgeschrittene. Praha: Vysoká škola hotelová, 2004. ISBN 80 86578 25 9. info
- BERGELOVÁ, E. Jazyková obchodní průprava - Deutsch im Berufsleben. Plzeň: Fraus, 2004. info
- NEKOVÁŘOVÁ, A. - FLIEGLER, D. Alltagssprache Deutsch. Plzeň: Fraus, 2003. ISBN 80-7238-143-1. info
- BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
- DUSILOVÁ, D. Sprechen Sie deutsch? 1. a 2. díl. Praha: Polyglot, 2000. ISBN 80-86195-09-0. info
- PAZDZIORA, O. Deutsche Konversationstexte und Übungen für Fortgeschrittene, I. a II. díl. Impex, 1997. ISBN 80-86035-06-9. info
- FORMANOVÁ, ŽMUDOVÁ. Němčina v gastronomii. Praha: Informatorium, 1996. ISBN 80-85427-77-X. info
- Vyučovací jazyk
- Angličtina
- Informace učitele
- Předmět je ukončen zápočtem, který studenti získají na základě domácí přípravy, průběžného písemného či ústního testování a kreditního testu. V průběhu semestru mají studenti možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zápočtu je 70 bodů minimum. Studenti předmětu mají závaznou 75% docházku. Předmět může být zapsán pouze po získání zápočtu z předcházejícího semestru.
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (léto 2011, nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/fpf/leto2011/KLJNEJ14