FPF:KLJNEJ22 Německý jazyk II - MP - Informace o předmětu
KLJNEJ22 Německý jazyk II - mírně pokročilí
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavěléto 2011
- Rozsah
- 0/3/0. 3 kr. Ukončení: z.
- Garance
- PhDr. Zdenka Jirásková
Ústav cizích jazyků – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě - Předpoklady
- KLJNEJ21 Německý jazyk I - MP || ULGATLJ082 Německý jazyk I - MP
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Lázeňství a turismus (program FPF, B6503GAHOT)
- Cíle předmětu
- Prohloubení a upevnění všech jazykových dovedností, hlubší osvojení mluvnických struktur jazyka. Zdokonalení ústního a písemného projevu s odborným obsahem. Zdokonalení výslovnosti, poslechu a porozumění, schopnosti účastnit se dialogu v rámci dané odborné tématiky. Důraz se klade na adekvátní volbu jazykových prostředků, na širší použití odborného jazyka v různých profesních situacích, na správné vystupování. Současně budou posluchači vybaveni znalostí odborné slovní zásoby v oblasti ubytovacích služeb - recepce, rezervace, typy pokojů, ekologie provozu ubytovacích zařízení.
- Osnova
- 1. Essen und Trinken (Einkaufen und Kochen): Die Geburtstagsfeier
2. Wiederholung: Im Fernsehstudio
3. Wochenplan: Im Fitnesscenter
4. Reisen (Reisepläne): Wohin fahren wir in Urlaub?
5. Schule, Beruf: Eine Klassenarbeit
- 1. Essen und Trinken (Einkaufen und Kochen): Die Geburtstagsfeier
- Literatura
- doporučená literatura
- Pomocné studijní texty. Odborná terminologie a texty pro němčinu. info
- BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
- DUSILOVÁ, D. Sprechen Sie deutsch? 1. a 2. díl. Praha: Polyglot, 2000. ISBN 80-86195-09-0. info
- KEPRTOVÁ, M. Německo-česká konverzace. Olomouc, 1998. ISBN 80-85275-14-7. info
- FORMANOVÁ, ŽMUDOVÁ. Němčina v gastronomii. Praha: Informatorium, 1996. ISBN 80-85427-77-X. info
- SACHS, R. Německá obchodní korespondence. Plzeň: Fraus, 1993. ISBN 80-900619-6-6. info
- HÖPPNEROVÁ, V. Němčina pro provoz hotelů a společného stravování. Praha: SPN, 1988. info
- Vyučovací jazyk
- Angličtina
- Informace učitele
- Předmět je ukončen zápočtem, který studenti získají na základě domácí přípravy, průběžného písemného či ústního testování a kreditního testu. V průběhu semestru mají studenti možnost získat až 100 bodů jako maximum, přičemž k získání zápočtu je 70 bodů minimum. Studenti tohoto předmětu mají závaznou 75% docházku. Předmět může být zapsán pouze po získání zápočtu z předcházejícího semestru.
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (léto 2011, nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/fpf/leto2011/KLJNEJ22