FPF:KLJNEJ12 Německý jazyk II - pokročilí - Informace o předmětu
KLJNEJ12 Německý jazyk II - pokročilí
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavěléto 2017
- Rozsah
- 0/3/0. 3 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- PhDr. Zdenka Jirásková (cvičící)
Mgr. Alena Němcová (cvičící) - Garance
- PhDr. Zdenka Jirásková
Ústav cizích jazyků – Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě - Předpoklady
- KLJNEJ11 Německý jazyk I - pokročilí || ULGATLJ082 Německý jazyk I - MP || ULGATLP082 Německý jazyk I - pokročilí
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Kulturní dědictví v regionální praxi (program FPF, B7106 HiSt)
- Lázeňství a turismus (program FPF, B6503GAHOT)
- Cíle předmětu
- Cílem předmětu je další prohloubení a upevnění všech jazykových dovedností, hlubší osvojení mluvnických struktur jazyka, zdokonalení ústního a písemného projevu, zdokonalení výslovnosti, poslechu a porozumění, schopnosti účastnit se dialogu v rámci dané odborné tématiky. Důraz se klade na adekvátní volbu jazykových prostředků, na širší použití odborného jazyka v různých profesních situacích, na správné vystupování. Současně budou posluchači vybaveni znalostí odborné slovní zásoby v oblasti ubytovacích služeb, typů pokojů, gastronomického zařízení a jeho vybavení.
- Osnova
- 1. Eine Anfrage; Das Angebot
2. Zahlungsbedingungen; Versandanzeige
3. In der Zimmervermittlung
4. Reklamation; Telefonieren wird fast zur Nebensache
5. Organisierung einer Konferenz; Gute Manieren helfen auf der Karrierleiter
6. GRAMMATISCHE SCHWERPUNKTE
a) Adjektive, Steigerung
b) Attribute
c) Plural der Substantive
d) Infinitivkonstruktionen
e) Nebensätze
7. FACHTHEMEN - HOTELWESEN
a) Unterkunftstypen, Charakteristik
b) Hotelpersonal, Dienstleistungen
c) Hotelempfang, Zimmerreservierung
d) Zimmertypen
e) Gastronomische, kulturelle und Sporteinrichtungen im Hotel
- 1. Eine Anfrage; Das Angebot
- Literatura
- doporučená literatura
- JIRÁSKOVÁ, Z. Deutsch in Kurwesen, Management und Marketing. Opava, 2013. info
- JIRÁSKOVÁ, Z. Deutsch in Gastronomie, Hotelwesen und Tourismus. Opava, 2012. ISBN 978-80-7248-717-2. info
- BARBERIS, P. - BRUNO, E. Deutsch im Hotel - Korrespondenz. Ismaning: Max Hueber Verlag, 2005. info
- ŠIMONOVSKÁ, E. Fachdeutsch für Fortgeschrittene. Praha: Vysoká škola hotelová, 2004. ISBN 80 86578 25 9. info
- NEKOVÁŘOVÁ, A. - FLIEGLER, D. Alltagssprache Deutsch. Plzeň: Fraus, 2003. ISBN 80-7238-143-1. info
- BALCAR, B. Slovník cestovního ruchu. Domažlice: Resonance, 2001. ISBN 80-902812-0-6. info
- DUSILOVÁ, D. Sprechen Sie Deutsch? 1. a 2. díl. Praha, 2000. info
- FORMANOVÁ, ŽMUDOVÁ. Němčina v gastronomii. Praha: Informatorium, 1996. ISBN 80-85427-77-X. info
- Vyučovací jazyk
- Němčina
- Informace učitele
- Předmět je ukončen zápočtem, který studenti získají na základě domácí přípravy, aktivní účasti v seminářích, prezentace vybraného tématu před skupinou a písemného testu (70% úspěšnost). Studenti tohoto předmětu mají závaznou 75% docházku.
Předmět může být zapsán pouze po získání zápočtu z předcházejícího semestru. - Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
- Statistika zápisu (léto 2017, nejnovější)
- Permalink: https://is.slu.cz/predmet/fpf/leto2017/KLJNEJ12